Fair Play Cup succé för FBC Lerum F07

163

Den 8-10 april var FBC Lerum F07 i Jönköping och spelade Fair play cup.

Så var det äntligen dags för ännu en cup för ett spelsuget F07. Jönköpingscupen Fair Play Cup som alltid är väl arrangerat men som tyvärr inte blivit av de senaste 2 åren på grund av pandemin. Vi åker till Jönköping med ett gäng fyllt av själv förtroende och glädje men med en respekt för lagen i gruppen eftersom vi av erfarenhet vet att det är många bra lag som kommer till Fair Play Cup från hela Sverige.

Vi har som vanligt hyrt minibussar eller rättare sagt det börjar bli en vanaJ Vi kommer till Jönköping i god tid där vi checkar in på Comfort Hotell och medan tjejerna fixar sina rum så förbereder vi ledare pastasalladen som vi förberett hemma i Lerum för att ätas någon timma innan första matchen. Vi har fått en bra spelordning då vi spelar en match på fredagen och två på lördagen och där sista matchen spelas 14.00. Det kommer ge oss en härlig lördagskväll med middag ute och även en hel del fritid för tjejerna.

Första matchen spela i Jönköping idrottens hus nya A-hallen mot FBC Kalmarsund en match där vi rätt snart ser att vi är det bättre laget men precis som alltid måste man göra jobbet. Det blir en match i lågt tempo och tjejerna är lite frustrerade, och kanske även vi ledareJ Alla vet hur viktigt det är att få en bra start på en turnering. Vi vinner till slut med 4-1 och en härlig känsla sprids i gruppen. Till Hotellet som ligger på en kort promenads avstånd. Vi pratar en del om cupstarter och kommer fram till att vi alltid vunnit våra första match genom åren. Skön känsla för hela laget på fredagskvällen.

Match två på lördagen start kl. 10.00 i Huskvarna Sporthall A mot Hjulsbro. Lite samma känsla vi är det bättre laget men får slita till oss segern med 3-0. Underbar start på turneringen med 2 vinster och vi är vidare till A-slutspel oavsett utkomst av sista matchen.

Match tre blir en bit att åka till Norrhammars Sporthall med matchstart kl. 14.00 mot KFUM Jönköping som visar sig vara ett mycket bra lag. Vi spelar kanske turneringens bästa match men förlorar till slut med 3-4. Men nu steppar laget upp och vi ledare börjar känna att det kokar lite i laget som är oerhört glada över att gå vidare. De vi inte riktigt känner till vid tillfället är att vi kommer springa på IBF Tranås som vi har sett spelar oerhört bra i flera turneringar. Ett komplett lag med många duktiga spelare! Men vi har många timmar på oss att vila titta på motståndare och ladda för kvartsfinal på söndag morgon klockan 09.00. Vi äter på kvällen en härlig middag tillsammans med hela laget och självklart det obligatoriska godis inköpet.

KVARTSFINAL

Söndag kl. 09.00 och Dagen D – det är dags för kvartsfinal och som vi spelat så många gånger under åren. Vi åker tillbaka till Norrahammars Sporthall där IBF Tranås kommer stå för motståndet. Man känner direkt i korridoren att det här laget kommer att bli en tuff nöt att knäcka, storväxta tjejer och med stort självförtroende och som vunnit sin grupp. Vi vet att vi behöver spela på en bra nivå för att matcha motståndet. Vi har som alla känner till två väldigt bra målvakter och som håller en oerhört hög nivå för sin ålder. Det är något som IBF Tranås kommer bli varse under matchen. Vi spelar vårt spel och vi har sedan en tid tillbaka börjat spela 2-2-1 vilket visar sig vara ett kanonrecept mot ett Tranås som pressar högt och tufft. Våra backar spelar moget och lugnt, håller i bollen och hela laget spelar en fantastisk första period. Vi inleder på ett magiskt sätt med att göra 1-0 efter 0.58 vilket chockar Tranås men Tranås fortsätter att pumpa på, nästa chock kommer 6.09 in i matchen och vi gör 2-0! Spelet är mer i balans och det är två bra lag som spelar en fysiskt tuff innebandy. 08.56 frislag till Tranås efter en situation och vi står och sover och det straffar sig direkt med reducering 2-1. 06.30 in i andra perioden får Tranås en utvisning på vår inövade frislagsvariant som vi tränat på en tid tillbaka och där Tranås spelaren i sin iver petar på liggande boll. Vi har inför cupen även tränat 5 mot 4 spel och tjejerna känner sig trygga och efter knappt 31 sekunder så smäller det rejält och vi tar ledningen med 3-1. time out Tranås, vi säger till tjejerna att fortsätta spela vårt spel och framförallt njuta av matchen och dess intensitet. Tranås ökar trycker men vi står upp på ett bra sätt och vi spelar en fantastisk innebandy. Matchen lider mot sitt slut och vi känner ett lugn i laget, MEN! 12.53 gör Tranås 2-3, nervöst läge. Vi känner i stunden att vi trots detta har kontroll på matchen, vi får frislag 14.52 pga av tufft spel och vi tar en taktisk time out för att lugna ner spelarna och att de skall behålla sitt lugn och hantera frislaget på ett bra sätt. Slutsignalen går och vi har ett gäng helt galna tjejer som tar sig till semifinal! I omklädningsrummet firas det rejält och det är otroliga glädjescener och lyckliga tjejer och ledare.

SEMIFINAL!

Kärra står för motståndet och vi har ett nervöst men revansch suget gäng som veckan innan förlorat mot just Kärra i Mölndals Cupen just i semifinalen. Vi inleder på ett magiskt sätt med att redan efter 0.39 sekunder in i matchen göra 1-0, kalldusch för Kärra! Vi spelar en fantastisk innebandy. Kärra kommer inte till någonstans och våra målvakter som står var sin period spikar igen kassen! Chock nummer två blir 3.59 in i första perioden då vi gör 2-0! Vi spelar återigen en magisk innebandy. Trots ledning är det en jämn match och väldigt fysisk på alla sätt och som det brukar vara när lagen möts. Matchen böljar fram och tillbaka men 8.12 minuter in i matchen så reducerar Kärra till 2-1 vilket gör att det blir lite nerver i matchen.

Period två börjar Kärra bättre och trycker på, men vi står upp bra och spelar en bra innebandy. Båda lagen anfaller på ett härligt sätt och matchen böljar fram och tillbaka. 5.09 in i andra perioden gör Kärra det förlösande målet och helt plötslig står det 2-2. Vi tar åter tag i matchen har många fina avslut utan att göra mål. Slutsignalen ljuder och lite förvirring uppstår. förlängning eller straffar? Straffar säger domaren 5 spelar från varje lag, nervositeten är närvarande hos alla spelare nästan så att man vill kräkas. En av våra målvakter säger jag står, 5 utespelare kliver fram och säger jag lägger en straff. Vi samlar laget och säger till alla att njuta av stämningen och att vi tillsammans vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag, MEN att vi skall till final! FBC Lerum får möjligheten att börja, och självklart förvaltar vi det med att göra 1-0! Dags för vår målvakt att göra entré. Självförtroende lyser blandat med nervositet på en tjej som sakta vandrar fram till målet. Hon gör en fantastisk räddning och blir hyllad som en drottning men framförallt så sätter det skräck i Kärra. Hon kommer fram till mig (Stefano) och säger citat ”- jag kommer ta resten av straffarna bara så du vet” J Kärra missar även straff nummer två, tre och fyra. Därefter avgör vi på vår fjärde straff och glädjen är helt hysterisk, magisk, målvakter och ledare firar galet och detta blev vår final. Vi har ett mycket bra lag och trots det aldrig spelat en final under alla våra år. Vi firar galet i omklädningsrummet och vi ledare håller för öronen eftersom det är ett fruktansvärt firande med risk för tinnitus J

FINAL

Vår final måste vi ärligt erkänna var just semifinalen och i finalen möte vi vår på våra vänner Alingsås IBK som troligtvis är Sveriges bästa F07 lag och de gav oss aldrig en chans eftersom bensinen i FBC Lerum var slut och så är det ibland. Men vi lyfter på hatten för ett fantastiks bra Alingsås.

Laget FBC Lerum F07 gör en fantastiskt bra turnering och vi matchar många bra lag och framförallt så har vi lärt oss mycket av att gå långt i en turnering, gå vidare på straffar, spela vårt spel oavsett match och motstånd och spelat en helt underbar innebandy i slutspelet. Vi har också lärt oss mycket av vad som kommer att krävas framöver för att kunna gå långt i turneringar och cuper. Tjejerna är glad och lyckliga, även vi ledare såklart. Vi lovar er alla att ni framöver kommer höra många av namnen i olika sammanhang och att vi tillsammans kommer genomföra många härliga matcher och spela fler finaler framöver för det har vi nu fått smak på och tycker att det verkar roligt.

Grymt kämpat alla tjejer och stort grattis till er alla, tack för alla familjer som kom till Jönköping hejade på oss /Ledarna