Flodmar stannar i FBC Lerum

262

Målvakten Sarah Flodmar anslöt från Pixbo i maj 2020 och har under sina två säsonger bildat en vass målvaktsduo med Laura Ekman. Sarah har nu bestämt sig för en fortsättning i FBC Lerum och säger så här om sitt beslut och det nysignerade tvåårskontraktet.

– Känslan är såklart bra och det var egentligen inga konstigheter. Jag trivs väldigt bra, utvecklas fortfarande och vill vara med när detta laget ska ta klivet till allsvenskan helt enkelt. 

Du har under säsongen lyft fram trivseln och stämningen i laget, att alla litar på alla och ni har väldigt kul tillsammans! Jag antar att det var viktiga delar i ditt beslut att skriva ett nytt kontrakt?
Ja precis, tror det är en viktig faktor till att det ska gå bra i längden och för att det gått så bra hittills. Det känns också viktigt att kunna bygga vidare på den känslan inför nästa säsong. 

Laura och du har under säsongen sporrat varandra och bildat seriens bästa målvaktspar. Kan du berätta lite mer om ert samarbete och varför det fungerat så bra?
Jag trivs bra med Laura och det är skönt att samarbetet funkar så bra. Vi är väl egentligen ganska olika, dels hur vi spelar men också personlighetsmässigt men det går ihop väldigt bra. Det känns jätteskönt att få kunna fortsätta jobba ihop med henne och Conny.

Ni var ytterst nära att ta klivet upp till allsvenskan. Det blev av naturliga skäl många känslor att hantera direkt efter slutsignalen. När du nu med lite perspektiv tittar tillbaka på säsongen, vilka positiva saker vill du lyfta fram?
Det är klart att man var helt förstörd direkt efter matchen och det var mycket tankar som gick runt i huvudet då. När jag tittar tillbaka på säsongen så är det många fina stunder. Sista matchen mot Växjö var den andra matchen på hela säsongen som vi förlorar på ordinarie tid, så jag tycker det säger ganska mycket egentligen. Moralen och självförtroendet i laget är något som betytt otroligt mycket under säsongen. Vi har legat under i flera matcher med något eller några mål men alltid lyckats komma tillbaka och oftast vända på det vilket har varit jätteviktigt.

Laget har på tre år gjort en remarkabel resa och visat både internt och externt vilken kraft och kvalité som finns. Med en ökad attraktionskraft, kvalité i den dagliga verksamheten och duktiga juniorer som fyller på så är FBC Lerum dam alltid att räkna med. Hur ser du på säsongen som kommer?
Det är svårt att förutspå, men det är klart att jag hoppas och tror att vi kommer slåss om en allsvensk kvalplats. Serien överlag tror jag kommer bli jämnare, där fler lag kommer kunna sno poäng av varandra till skillnad från i år.

På ett individuellt plan så har din utveckling verkligen skjutit i höjden. Vilka delar kommer du fokusera extra på för att fortsätta utvecklas som målvakt?
– Min första prio kommer alltid vara att försöka vara skadefri. Sen är det ju såklart man vill bli bättre på alla plan men det hade inte suttit fel att få till någon assist nästa år.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:
Mycket glädjande att Sarah väljer att stanna kvar. Sarah har under sina två säsonger med FBC Lerum tagit stora kliv både som atlet och innebandyspelare. Under den gångna säsongen visade hon med eftertryck att hon är en av seriens bästa målvakter. Hennes tävlingsfokus och kommunikativa förmåga är något som verkligen berikar vårt lag och jag är övertygad om att Sarah kommer ta ytterligare kliv i sin utveckling.