Engström fortsätter i Lerum

306

Lina Engström är nästa pusselbit i lagbygget. Med en händelserik säsong bakom sig med silver på SDF-SM, allsvenskt kval och en femte plats på Innebandyfesten så är det tydligt att Lina blir en viktig kugge i laget.

Ett nysignerat avtal, hur är känslan?
Det känns tryggt och bra. Målet att ta oss upp till allsvenskan var inte bara ett mål vi hade inom laget utan det var även ett personligt mål som även många hade. Men att fortsätta vara med och bidra med allt jag har för att kunna hjälpa till att laget tar sig till kval och når sin fulla kapacitet är en process i sig som jag känner är viktig och som jag vill vara med och hjälpa till med. Vi har stark kapacitet i laget som jag vill vara en del av och som jag tror på.

Du har gjort två säsonger med A-laget där den senaste blev en ”hel” säsong med tävlingsmatcher ända fram till april. Hur har tiden med A-laget varit?
Det har varit utmanande och väldigt kul. Med en träningskultur som jag älskar och samtidigt få göra det med alla spelare i laget och ledarstaben betyder väldigt mycket.

Med din mångsidighet och laglojalitet där du alltid sätter laget i första rummet så har du spelat både back, center och forward. Vilken position föredrar du allra mest?
Jag gillar att spela på alla tre positionerna, då man utmanas olika beroende på vart man är. Men främst föredrar jag att vara på någon av de mer offensiv positionerna. Forward eller center, svårt att välja.

Ni var ytterst nära att ta klivet upp till allsvenskan. Det blev av naturliga skäl många känslor att hantera direkt efter slutsignalen. När du nu med lite perspektiv tittar tillbaka på säsongen, vilka positiva saker vill du lyfta fram?
Som sagt kändes det tomt när vi var så nära, likt känslan av att förlora allting och falla ner till botten efter allt slit vi gett. Men med perspektiv så måste vi vara stolta när vi kollar tillbaka på vad vi har presterat under säsongen! Samtidigt som vi nådde våra delmål byggde vi upp ett lag som aldrig gav upp oavsett vad resultatet var på tavlan, en stark lagmoral som är viktig att ha i utmanande stunder.

Laget har på tre år gjort en remarkabel resa och visat både internt och externt vilken kraft och kvalité som finns. Med en ökad attraktionskraft, kvalité i den dagliga verksamheten och duktiga juniorer som fyller på så är FBC Lerum dam alltid att räkna med. Hur ser du på säsongen som kommer?
Vi har en stark grund att stå på. En ledarstab med bra kompetens och erfarna spelare, samtidigt som vi har juniorer och andra spelare utifrån med starka utvecklingskurvor som pekar uppåt så kommer kommande säsong gå fint. Med en lång säsong bakom oss som utmanade oss är detta en säsong som kommer utveckla oss mer och som bara kan bli bättre.

Du har haft en fin utvecklingskurva och vissa för alla vilken skicklig tvåvägsspelare du är med fin poängproduktion och starka siffror i plus-/minusstatistiken. Vi som känner dig väl vet att du har ett enormt driv och alltid vill mer. Vilka delar i ditt spel vill du utveckla?
Skottet är en av de saker jag fortsätter att fokusera på att utveckla. Värdera skotten i olika situationer så att bollen hamnar i nätet. Ännu en del är duell spelet som innehåller mycket, jobba rätt i närkamper och utmana spelare.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:
Jag är väldigt glad över möjligheten att få fortsätta jobba med en spelare av Linas kaliber. Hennes driv på träning och otroliga tävlingsfokus kombinerat med en mjuk och inlyssnande framtoning i gruppen är en stor tillgång för oss alla. Lina gjorde sammantaget en stark debutsäsong på seniornivå med sina 21 poäng på 24 tävlingsmatcher och supersiffran +54 i plus-minusstatistiken. Jag vet att det finns mer höjd i hennes spel som vi skall vidareutveckla.