Talang skriver a-lagskontrakt

393

Forwarden Emma Sandqvist född 2004, har i dagarna tecknat ett A-lagskontrakt och ansluter till laget den 23 maj när försäsongen kickar igång.

Efter en poängstark säsong med både U-laget i div 2 och JAS-laget är det dags för nästa steg i karriären. Ett nysignerat A-lagskontrakt och en ny utmaning, hur känns det?
– Det känns jätteroligt och spännande, jag ser verkligen fram emot nästa säsong.

Du anslöt från Skår IBK till FBC Lerum under sommaren 2020 och har haft en fin utveckling i FBC under denna tid. Vilka delar i ditt spel har du utvecklat?
Det jag har utvecklat mest är nog min speluppfattning.

Lagets utvecklingskurva är imponerande. Det har blivit tydligt både internt och externt vilken kraft och kvalité som finns i FBC dam. Vad vill du bidra med till laget och vad kommer du lägga fokus på att utveckla?
Jag vill bidra med energi och hårt arbete på planen. Det jag vill utveckla är framförallt mitt spel med boll och klubba.

FBC Lerum har som tydlig målsättning att ta klivet till allsvenskan. Dina tankar och förväntningar på säsongen 2022/2023, dels på ett individuellt plan men även sett ur ett lagperspektiv?
Jag tror vi har stora chanser att nå allsvenskan och jag hoppas kunna bidra till laget.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:
Emma har under säsongen tagit rejäla kliv och en uppflyttning till vårt A-lag är ett naturligt steg. Hon är en orädd forward med hög arbetskapacitet som ofta tar bollen rakt mot mål. Emma har förbättrat sin speltekniska förmåga och poängproduktionen har ökat markant. Vi är mycket glada att Emma valt att satsa med vårt A-lag där hon kommer bli ett starkt tillskott.