Säsongssummering för ”damtvå”

150
Foto: D-foto

Damernas U-lag i division 2 har äntligen en full säsong bakom sig efter några stökiga år. Freja Valinder och huvudtränare Felix Svensson summerar säsongen där laget slutade på en fjärdeplats med 28 inspelade poäng.

Vad hade ni för målsättningar denna säsongen? 
– Våra målsättningar inför denna säsongen var att komma topp två i tabellen och att vi skulle slå Pixbo och Landvetter, säger Freja. 

Om du får sammanfatta eran säsong, hur tycker du att det har gått?
– Jag tycker att vi startade säsongen starkt med många raka vinster och vi gjorde det vi hade sagt att vi skulle göra. Efter första förlusten mot Landvetter så gick vi ner oss ganska rejält och förlorade matcher därefter som vi egentligen skulle haft. Säsongen är absolut godkänd men det finns mycket att jobba på inför nästa säsong både på och utanför plan. Det har i alla fall varit en väldigt rolig säsong och det tror jag vi alla i laget tycker. 

Det blev tillslut en fjärdeplats i serien och det finns en del saker laget gärna hade ändrat på för att sluta högre upp i tabellen.
– Vi skulle behöva komma tillbaka dit vi startade säsongen. Höja motivationen till att vilja vara med och slita hela matchen. Vara med från start är något vi egentligen haft väldigt svårt med hela säsongen och det är i tredje perioden vi har hämtat upp många matcher. Även om vi har väldigt kul tillsammans så tror jag att bättre fokus på träningarna skulle utveckla oss och vi skulle sedan ta ut de på match. Jag tycker också att vi hade kunnat matcha laget tidigare när vi inte gör jobbet. Hade vi ändrat på det och hade vi ställt mer krav på varandra inom laget så tror jag att vi hade vunnit betydligt många fler matcher och hamnat bättre i tabellen. 

Huvudtränare Felix Svensson om säsongen.
– För första gången på länge är äntligen en ”riktig” säsong genomförd! Efter en stark start och 5 raka vinster i bagaget så var säsongen igång som en raket! Vi hade en bra känsla i laget och kände oss nog lite oslagbara ett tag även om ingen riktig prövning ställts emot oss.. 

Vi ställs tillslut mot Pixbo som är topptippat i serien och där får vi även se oss besegrade med 6-1.. och där va första förlusten ett faktum.

Efter det så trubbar vi av och förlorar även mot Landvetter som nog kan beskrivas som en riktig kalldusch och även förlust mot Lindome. Vi går in i julledigheten med tunga huvuden och mycket funderingar och tankar på varför vi hamnat i den situationen! 

Efter ledigheten så bjuder vi på en riktigt härlig urladdning och vinner med 11-0 mot Myggenäs! Sen kan jag nog säga att matchen mot Lindås är säsongens bästa match där alla taktiska delar vi tränat på få dras fram och det är även där man ser vilka otroliga tjejer vi även har i laget som är flexibla och klarar av att spela olika typer av uppställningar beroende på hur matchen ser ut! 

Sen blandar vi och ger resterande matcher av säsongen där vi förlorar några matcher vi borde vunnit men höjer oss också mot lagen vi förlorat mot! 

Med en fjärdeplats som resultat och även om man alltid önskar mer så är säsongen godkänd! Vi ledare är stolta över lagets prestationer och tackar alla som stöttat under matcherna! På återseende❤️🖤