Kalle Lundgren återvänder till Lerum

745

FBC Lerum kan presentera ytterligare ett nyförvärv till herrlaget. Det är Kalle Lundgren, målvakt från Pixbo som ansluter inför kommande säsong.

Välkommen! Hur är känslan?
– Tack så mycket! Just nu är den spänd av förväntan och precis som alltid efter lite distans från förra säsongen så vill jag bara in i hall och spela matcher igen.

Kalle som har Lerum som moderklubb har varit iväg i cirka åtta säsonger i Pixbo och Hagunda och har hunnit samla på sig en hel del erfarenhet.
– Ja tiden går fort! Jag har fått uppleva väldigt mycket inom innebandyn, har samlat på mig massiv med rutin. Allt från spela SM-final samt VM-final som junior till att spela i världens bästa liga, SSL.

Har du följt Lerum något under dessa år?
– Jag har alltid följt Lerum för att hålla koll, men blivit mer intensivt följande när det närmar sig sluttampen av serien.

Kalle har ett par träningspass med laget redan och hunnit skapa sig en bild av kommande års lagbygge.
– Tycker laget känns väldigt spännande, för det mesta ett ungt lag med några äldre. Jag tror vi kommer bjuda på en fartfylld och rolig innebandy att kolla på.

Vad tror du om era chanser i den södra allsvenskan?
– Såg en artikel där vi blev tippade att sluta sist i serien men tror det är till vår fördel. Blir extra tändvätska till serien där jag tror vi kommer få se många jämna matcher som vi går segrande ur

Vad vill du själv bidra med?
– Jag vill bidra med ett lugn från bakplan till mina medspelare. Har spelat avgörande matcher så även en del rutin vill jag tro att jag kan kunna tillföra.

Rasmus Larsson från sportgruppen säger följande:
”Skönt att vi hitta den här lösningen. En Lerumskille som vet hur det är att träna och spela i den tuffaste miljön som vi hoppas kan smitta av sig på övriga. Vi hoppas att Kalle kan få visa sin fulla potential och fortsätta utvecklas”.

Vi tackar Pixbo Wallenstam IBK för ett fint samarbete och en smidig övergång.