Ida Åberg förlänger med FBC Lerum

247

Forwarden Ida Åberg är klar för en fortsättning med A-laget. Ida med moderklubb IBK Göteborg kom till FBC Lerum sommaren 2019. Under sina tre säsonger med oss har hon hunnit med att spelat 43 JAS-matcher och 48 A-lagsmatcher. 

Ett nysignerat avtal, hur är känslan?
Känslan är såklart bra, jag är revanschsugen och taggad på ny säsong.

Du har under dina tre år med FBC spelat mängder med matcher både i JAS och division 1. Hur har tiden med FBC Lerum varit så här långt och vilka delar i ditt spel har du utvecklat?
Jag trivs i Lerum och med de andra tjejerna i laget. Jag tycker att jag har utvecklat alla delar i mitt spel, svårt att peka ut bara en grej.

Ni var ytterst nära att ta klivet upp till allsvenskan med A-laget. Det blev av naturliga skäl många känslor att hantera direkt efter slutsignalen. När du nu med lite perspektiv tittar tillbaka på säsongen, vilka positiva saker vill du lyfta fram?
Jag tycker att vi hade bra fokus och kvalité på träningarna och att vi var starka mot de bra lagen i div1 och JAS. Höjdpunkten för mig var Innebandyfesten! Det var otroligt kul!

A-laget har på tre år gjort en enorm resa och har en stark grund att stå på. Ni har visat både internt och externt att FBC Lerum dam alltid är att räkna med. Nu skall ni ladda om efter den marginella förlusten i dubbelmötet mot Växjö. Hur ser du på säsongen som kommer?
Tror att det kommer bli lite högre nivå på division 1 i år. Bra lag tillkommer både uppifrån och nerifrån men jag tror att vi har goda chanser att slåss om en kvalplats igen.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:
Det känns väldigt bra att vi får behålla Ida. Hon står för loglojalitet, träningsflit och kamratskap. Det är viktiga värden som man bygger ett fungerade och vålmående lag med. Som innebandyspelare har hon utvecklats mycket under sina tre säsonger med FBC. Vi får behålla en offensivt inriktad spelare med spetsegenskaper som en fin första touch, spelförståelsen och avslutsförmågan. Vårt mål med Ida säsongen 2022/2023, är att få henne mer delaktig och involverad i spelet med boll. Att oftare kunna använda hennes spetsegenskaper i sista tredjedelen och ökad poängproduktionen.