Rapport från helgens road trip

336
Foto: Christoffer Sturesson

Under tidig fredagseftermiddag började herrarnas roadtrip där två matcher mot tufft motstånd skulle avverkas.

Först väntade Jönköping i idrottshuset, ett Jönköping som mönstrade ordinarie manskap där både Noah Johansson och Fredrik Bäckman startade. I Lerums lag så fanns det ett par avbräck och vi fick tex se en ung kedja med Fabian Lakander, Oskar Willsund, Hampus Flodmar, Felix Eriksson och Ludvig Gustafsson. ”Ludde” som blev åldersmannen i sammanhanget trots att han är född 2001, en femma som stod upp bra och hade många fina sekvenser.

En chansmässig och resultatmässig jämn förstaperiod, med ställningen 3-2 till hemmalaget där det fanns lägen att peta in betydligt fler bollar än de två.

Snarlik matchbild fortsatte under den andra periodens första halva där de längre sekvenserna med boll turades man om med, men där det till sist blev kännbart att Jönköping både hade bättre ork, men var betydligt mer kliniska när lägena uppstod och straffade Lerum hårt. Tillslut så ryckte Jönköping rejält och vann med hela 15-5 när Lerum emellanåt stod för ett par halvhjärtade defensiva insatser och Kalle Lundgren i målet fick slita rejält.

Målskyttar:
Anton Svanberg x2, Victor Johansson x2, Fabian Lakander.

Match två spelades under lördagen mot fortsatt storsatsande Nykvarn. Även om man bland annat saknade Valdemar Ahlroth och nyförvärvet Viktor Palm så fanns det idel klasspelare på planen, men där även Lerum bland annat hade tillgång till Joel Ekström och Oscar Eriksson.

En match där Nykvarn ägde mycket boll stundtals, men där Lerums försvarsspel var oerhört mer kompakt än dagen innan. Detta var Nykvarns första träningsmatch och Lerums tredje ska man ha i åtanke.

Matchbilden höll sig stora delar av matchen och Lerum saknade knappast chanser, men var emellanåt något ineffektiva. Med en 3-4 ledning långt in i tredje perioden så såg allting klart ut, men i spel 6 mot 5 så ställde Nykvarn ut ett starkt gäng som till sist kvitterade till 4-4.

Trots det, ett starkt resultat och prestation mot ett lag som förväntas kvala till SSL kommande säsong och där ha goda chanser.

Målskyttar:
Joel Ekström x2, Victor Johansson, William Ljungqvist

Assisterande tränare Sebastian Idehed säger följande efter helgens roadtrip.
”Tycker vi gör en klart godkänd första period mot JIK, där vi visar oss starka efter att ha släppt in mål direkt i första bytet. I mängden chanser båda lagen skapar så kändes det inte särskilt rättvist att JIK ledde med 3-2, vi borde gjort ett par mål till i perioden om skärpan varit bättre.

Andra perioden känns lik första, bara att det görs fler mål. Återigen sätt till mängden bra chanser så ska det inte stå 10-4 på tavlan, speciellt inte när vi bränner 2 lägen där vi ska göra mål framåt och där JIK efterföljande gör mål på sin kontring. 8-6 eller jämnare hade varit en klart bättre bild av matchen än så länge.

Kallduschen av att återigen släppa mål i första bytet och 11-4 på tavlan i tredje perioden gjorde att vi aldrig kom upp i nivå i denna perioden. JIK vinner rättvist i att man är mycket mer skoningslösa i sina lägen, där finns det att lära för oss.

Nykvarn blev en helt annan historia, där vi ställdes mot det otroligt stjärnspäckade och namnkunniga Nykvarn. Men respekt visade vi sannerligen inte. Riktigt bra första period där vi borde gjort 0-3 i powerplay men istället åker på ett onödigt mål bakåt. 1-2 efter första perioden ska Nykvarn vara väldigt lättade över.

Vi fortsätter sen egentligen både andra och tredje perioden ha stor kontroll i det uppställda försvarsspelet, vilket också visas på poängtavlan med relativt få mål. Pagge i målet blev även han ett spöke för Nykvarn som hade oerhört svårt att få hål på oss. Överlag så hade en seger här suttit väldigt bra, och vi var visserligen ca 30 sekunder ifrån detta. Men spelet vi visar upp och känslan att vi kan stå mycket väl upp mot förväntade topplag är ett mycket bra kvitto efter helgens matcher.

Mycket video har det blivit och med analyser kommer vi bli ett klart bättre Lerum efter denna helg”