Matchens profil – Sebastian Bodenmalm

185

Det är en lång bortaresa som väntar för herrarna under söndagen när man ska ner till Malmö och spela, där starttiden dessutom är klockan 12 redan.

En av årets mest rutinerade spelare är Sebastian Bodenmalm, som summerar den senaste tyngre trenden på följande sätt.

– Det känns i efterhand som det är två lag som vi verkligen ska ha bakom oss när tabell mot våren summeras. Mot Partille slarvar vi ju bort matchen totalt sista perioden och mot Skoghall tycker jag att vi har massa målchanser att döda den matchen också trotts att Skoghall gör en bra typisk bortamatch i Allsvenskan där dom dra ner på tempot.

Både mot Partille och Skoghall så har man haft en bra start och satt sig i förarsätet för att sedan tappa under den andra halvan.
– Våra dippar i matcherna är för djupa och motståndarna lyckas straffa oss oerhört hårt i dom. Det är något vi får jobba på vidare, vi är ett ungt lag och vi lär oss för varje dag som går. Lär vi oss att ”döda” dom djupa dalarna så gör vi garanterat anspråk på en kvalplats.

Nu väntar Malmö, tankar kring den?
– Det är en bra match att kunna studsa tillbaka till vinnarspåret innan VM-uppehållet. Tycker Malmö alltid har varit ett klurigt lag på bortaplan men sköter vi våra kort rätt så ska vi ta med oss tre pinnar därifrån. Hade varit skönt att kunna bevisa att vi kan spela tre bra perioder efter dessa två matcher i ryggen.

Vad ser du som prioritet för er egen del?
– Det kommer bli att driva på tempot under matchen som jag tycker vi missa lite mot Skoghall. Malmö kommer spela ett lågt försvarsspel och ligga på kontring så det gäller att vi väldigt noga i uppspelen och hittar en bra balans med vår tredjegubbe så ska söndagen gå vägen.

Matchen spelas på söndag kl 12.00 i Baltiska hallen. Matchen sänds på www.innebandy.tv
Vill ni köpa månadsabonnemang kan ni göra det via denna länken och samtidigt stötta FBC Lerum