Förlust i hemmapremiären

181
Foto: Christoffer Sturesson

Hemmapremiären blev inte riktigt den klang och jubelföreställning vi hoppats på när Landvetter betvingade vårt damlag med 1-3 i Lerums Arena. FBC Lerum var lite för uddlösa denna eftermiddag. Periodsiffrorna blev 0-2, 0-0, 1-1 och skotten 16-16.

Det blev en märklig första period med ett FBC Lerum som stod för mesta bollinnehavet men som hade mycket svårt att hitta spelvägar genom Landvetters defensiva uppställning. Landvetter ställde upp vid mittlinjen och därifrån kunde de tämligen enkelt avvärja de möjligheter eller halvchanser som skapades.

Landvetter gör 0-1 efter 6.44 när man springer sig fri på vänsterkanten, bryter in och rundar Sara Flodmar för att sedan lägga in 0-1. Sitt andra mål gör de bara ett par minuter därefter i powerplay när Lerums Elsa Norrsell sitter av en tvåa för slag. Denna gång är det Landvetters U19-landslagsspelare Minna Björsander som drar in Landvetters andra mål.

Andra perioden ser vi exakt samma matchbild. Landvetter känner sig trygga i sin defensiva uppställning och Lerum kommer inte, trots stort bollinnehav, fram till några farligheter utan det blir mycket bollande i backlinjen som inte hittar några lagkamrater i anfallszon.

Lerum får en smakstart i tredje som man startar i numerärt överläge. Det tar bara 10 sekunder innan Nelly Larsson gör reduceringsmålet, 1-2, på pass från Edda Gudnadottir. Bra tillfälle att skapa en förändring i matchbilden men det momentumet stoppar när Lerum får en utvisning till. Under den gör Landvetter sitt andra powerplaymål och det är tvåmålsöverläge igen, tid 8.05.

Sedan dröjer det fram till 12:e minuten innan Lerum får sitt andra skott på mål. Spelet var långt ifrån vägvinnande och faktum är att Landvetter kontrollerade matchen till stora delar trots ett stort bollinnehav för FBC Lerum. Nu kom säsongens första förlust så det är bara att bryta ihop och ta nya tag till nästa lördags match som är borta mot Mölndal.

Huvudtränare Mattias Flodén om matchen:
Starten är bra och vi spelar med självklarhet och pondus. Därefter gör Landvetter två mål vilket tar energi och vi tappar linjerna i vårt spel.

Den andra perioden är klart bättre. Vi spelar metodiskt och mer vägvinnande. När reduceringen kommer i PP i tredje har vi ett bra momentum, men Landvetter gör psykologiskt viktiga 1-3 mål i PP och det blir återigen tufft mentalt.

Sammantaget presterar vi en bra bit från den kapacitet vi besitter och kommer helt enkelt inte upp i tillräcklig nivå för att vinna matchen. Det bästa här och nu är att vi har en ny träningsvecka och match mot Mölndal framför oss och möjlighet att revanschera oss.

Jag vill avslutningsvis rikta ett stort tack för stödet vi får av vår fina publik, det betyder jättemycket!


Nästa hemmamatch för damerna spelas onsdag 9 november kl 19.30 i Rydsbergshallen.

Kan ni inte vänta till november för att se mer innebandy?
På onsdag 26 oktober så bjuder företagare, butiker och restauranger i Lerum bjuder på entrén. Swedish Taco finns på plats och säljer mat utanför Arena. Det bjuds på tävlingar med fina priser och en del roliga aktiviteter, varmt välkomna!