Seger efter förlängning mot Malmö

255
Oscar Eriksson Elfsberg sköt bonuspoängen till Lerum i förlängning - Foto: Christoffer Sturesson

Lerum reste till Malmö efter två raka förluster, men Lerum ställdes mot ett hemmalag som fått en tuff start på säsongen och stod på noll poäng inför dagens match.

Lerum inte tillräckligt effektiva
Lerum fick bästa tänkbara start när Anton Svanberg fiskade upp bollen direkt på tekning och satte 0-1 efter bara fyra sekunder. Jesper Hallqvist fyllde på med 0-2 några minuter senare efter snabbt och bra avslut. Lerum var klart starkast i den inledande perioden, men hade återigen svårt att förvalta alla målchanser till mål och inga fler mål föll i den första perioden.

Hemmalaget kröp närmare
Även i andraperioden hade Lerum svårt att förvalta sina lägen. Malmö lyckades reducera till 1-2 efter sju minuter, men Lerum återtog tvåmålsledningen efter ett fint anfall som avslutades med att Felix Eriksson tog sig förbi sin motståndare och serverade en ren William Lundqvist på bortre stolpen till 1-3. Även om Lerum skapade flest målchanser och hade mest boll så var Malmö farliga i sina snabba omställningar och via just en omställning reducerade hemmalaget på nytt efter att ett snabbt utkast runnit igenom och friställt en Malmöspelare till 2-3.

Hemmalaget kvitterade

Malmö lyckades omgående kvittera till 3-3 i tredjeperioden och Malmö skapade flera bra målchanser där Kalle Lundgren tvingades till bra räddningar. Direkt efter att Malmö haft ett friläge så vände Lerum spelet och ett via ett fint instick från Victor Johansson så kunde Lucas Svensson ge Lerum ledningen med 3-4. Malmö fortsatte därefter att trycka på och kunde välförtjänt, sett till tredjeperioden, forcera in kvitteringen när sju minuter återstod av matchen. Lerum tryckte på och var laget som låg närmast ett avgörande under ordinarie tid, men inga fler mål föll och förlängning väntade.

Sent avgörande
Malmö skapade förlängningens första riktiga farlighet efter två minuter där hemmalaget kom två mot en, men Kalle Lundgren stod för en mycket stark räddning. Med två minuter kvar plockade Malmö målvakten. Det skapade en svängig matchbild där Malmö inte lyckades skapa tryck, utan Lerum bröt flera bollar och William Ljungqvist prickade stolpen från egen planhalva när målet stod öppet. Malmö fick in sin målvakt igen när Lerum vann bollen, men Oscar Eriksson Elfsberg kunde runda målvakten och rullade in bonuspoängen till Lerum med fem sekunder kvar.

Huvudtränare Anton Olofsson efter matchen:

Jag är otroligt besviken över att vi inte tar tre poäng idag! Sett till lägena vi skapar så är det fruktansvärt surt. Sen så får man vara nöjd med att vi ändå får med oss två poäng hem, men det känns som sagt otroligt surt att lämna kvar en poäng i Malmö. Det som är positivt är att vi skapar mängder med målchanser och förr eller senare så blir det islossning så det är bara gnugga på.

Redan på onsdag väntar nästa match när Hovslätts IK gästar Lerums Arena i publikmatchen där företagare, butiker och restauranger bjuder på entrén.

Kom och skapa en publikfest tillsammans med oss!
Swedish Taco säljer sin goda mat på plats och vi arrangerar flera tävlingar med fina priser – Varmt välkomna!