Andra raka segern för division 2-laget

169
Foto: Christoffer Sturesson

Efter två raka bortamatcher så var det återigen dags för vårt divison 2-lag att spela hemma igen under fredagskvällen.

In i matchen, så hade man en vinst i ryggen efter en viktig seger borta mot Herrestad i rundan innan. Säsongens första trea. Vi frågade Hampus Flodmar vad man tog med sig från den segern.

– Först och främst känslan av tre poäng, det var oerhört skönt att spräcka nollan i den kolumnen efter två matcher med svaga prestationer i inledningen av serien. Vi tog även med oss det spelet vi hade i matchen mot Herrestad, och drivet från sidan som fanns i 60 minuter.

I säsongens fjärde match, som alltså spelades på hemmaplan, så mötte man Landvetter.
– Tankarna inför matchen gick var egentligen samma som innan varje match. Landvetter är ett bra lag och vi hade stundtals problem mot dom förra året, men vi visste också att om vi kommer upp i nivå och sätter vårat spel kommer vi kunna straffa dom.

Efter period 1 så hade man en 2-0 ledning, där man bland annat gjorde ett i powerplay.

– Ingen superperiod egentligen, vi är ganska slarviga runt mittplan stundtals och slår bort ganska mycket bollar på fel ställen. Det känns som att det borde ha blivit fler mål än bara två i första perioden men skönt att komma in i paus med en ledning.

Mer mål blev det i period två, då man gick upp till 6-2 och fortsatte vara effektiva i sina powerplay.
– En betydligt bättre period från vår sida, dock upplever jag ändå att vi har mer att ge i spelet med boll. Men skönt att kunna dra iväg lite i resultatet och att vi är 100% i powerplay.

Till sist blev det vinst med 7-4 och man inkasserade därmed säsongens andra seger.
– Vi tar återigen med oss tre poäng och en bra känsla från matchen. Även att vi sätter defensiven bättre och bättre, vilket skapar större chans att vinna fler matcher.

Älvstranden i nästa. Tankar inför den?
– Tankarna är väl ganska lika som dom var inför Landvetter matchen. Sätter vi defensiven och bygger vidare på det spelet vi hade med boll har vi goda chanser att ta tre nya poäng och fortsätta på vinnarspåret.

Matchen mot Älvstranden spelas på bortaplan i Santoshallen nu på söndag kl 16.15