Olofsson inför publikmatchen

358
Foto: Christoffer Sturesson

Matcherna duggar tätt för vårt A-lag när man under onsdagskvällen står som hemmalag mot Hovslätt.

I helgens match tog man två poäng borta mot Malmö efter ett sent avgörande. En bonuspoäng, även om man såklart ville ta alla tre.

Är man då nöjda med utfallet? Vi tog oss en pratstund med huvudtränare Olofsson.

– Både ja och nej! Att vi mot Malmö skapar 30 bra målchanser på 60 minuter innebandy är ju fantastiskt bra. Vi vet ju om utmaningen för oss att möta på pappret sämre lag och det är klart att vi absolut inte är nöjda med att ta 3 av 9 möjliga poäng mot Malmö, Skoghall och Partille, det borde vart minst 7 poäng för att vara godkänt. Däremot så är ju detta den bästa poängmässiga starten vi haft hittills i allsvenskan med 9 poäng efter 6 matcher, tidigare har vi aldrig stått på mer än 7 poäng efter sex omgångar så det är ju kalas. Vi vet även att vi alltid är bättre andra halvan av säsongen då vi fått lite mer hår på bröstet så att säga.

Trenden som varit de senaste matcherna, är att man allt som oftast börjat starkt, haft ledningen för att sedan se motståndarna komma tillbaka in. Ett utfall som varit ödesdigert i många av matcherna.

– I mångt och mycket handlar det om att vara konsekvent i att spela innebandy i 60 minuter och att orka hålla fokus på rätt saker. Alla vet om våran högstanivå och vi behöver bli bättre på att spela längre perioder på den under matcherna. Vi har en tendens att slappna av och bli bekväma när vi känner att vi spelmässigt är bättre än motståndaren och det har man inte råd med vilket sista tre matcherna är tydliga exempel på.

Hovslätt på schemat. Tankar kring motståndet?
– Kul match! Hovslätt har ett starkt lag på pappret och spelar en rolig innebandy med bland annat ett lite högre presspel vilket ska bli kul att ta sig an. Då sponsorerna står för inträdet så är det fritt för åskådare och förhoppningsvis kan publiksiffran öka rejält, jämfört med senast matcherna.

Frågan är då vad man förväntas få se av hemmalaget.

– Jag vill se det som jag var inne på lite tidigare att vi är konsekventa i att spela innebandy i 60 minuter och orkar hålla fokus på just att spela innebandy i 60 minuter, gör vi det så vinner vi matchen.

Vi pratar ju ofta vem som ska avgöra, men vem tror du ni behöver ha extra koll på hos motståndarna?
– Jag personligen gillar Wille Knuthas, en väldigt ”fin” innebandyspelare som jag gärna hade sett i Lerum någon gång. Hovslätt har ju även ett par till spelare att hålla koll på som till exempel rutinerade duon Nygårdh/Lindholm med flera.

Sponsorerna bjuder på entrén, så passa på att besöka Lerums Arena och delta i de roliga tävlingar och event som anordnas på plats förutom matchen. Varmt välkomna!