Förlust inför storpublik

285
Foto: Christoffer Sturesson

Hovslätt stod på agendan för våra herrar under onsdagen. En match där storpublik förväntades då sponsorerna stod för inträde och till sist passerades siffran 700 åskådare.

Hovslätt som är nykomlingarna inför årets, men som värvat starkt och som har mer SSL-rutin i truppen än många av de andra lagen. Lerum som kom från två poäng mot Malmö och i Hovslätts fall så hade man en tung förlust mot Höllviken i ryggen.

För hemmalaget fick Robin Pagoldh chansen i kassen där man i övrigt mönstrade tre fulla kedjor likt gästande Hovslätt också gjorde. En tempostark inledning med två lag som gärna ville försöka vinna boll tidigt emellanåt, där Hovslätt skulle göra 0-1 när Andreas Nordh påpassligt snodde bollen och placerade in bollen. Ludvig Gustafsson kunde mycket snyggt stöta in kvitteringen innan Melvin Knuthas utnyttjade slarv och gjorde 1-2. De båda lagen bjöd inte på särskilt mycket chanser i övrigt där man-man sekvenser avlöste varandra. Lerum fick chansen i powerplay, men kunde inte nyttja den chansen utan ställningen var 1-2 efter period ett.

Period två började i ett snarlikt scenario där chanserna förfarande var relativt få och där ingen lag tog direkt taktpinnen. Sekvenserna blev mer böljande och Hovslätt skulle få chansen i powerplay, vilket man inte nyttjade. 1-3 målet kom dock när Viktor Ylenfors tryckte in bollen innan Teddy Hultberg stod för en fin aktion på egen hand och gjorde 1-4 ett par minuter innan paus.

Lerum kunde i period tre klara av ett nytt boxplay och valde därefter tidigt plocka målvakt för att testa att få till ett offensivt tryck. Utfallet uteblev just då, då istället Andreas Jonsson kunde avancera på vänsterkanten och trycka upp ett distinkt avslut i första krysset. Lerum fortsatte att plocka ut målvakt, där man även hade en avlastningskedja att snurra in emellanåt. Hovslätt täckte mycket skott, offrade sig flera gånger om och det skulle dröja till minut 18 innan reduceringen kom – Joel Ekström gjorde sitt första när han bröt in från högersidan. Minuten senare kom 3-5, när samme Ekström var klinisk i avslutet när man vann boll högt. Bara sekunderna senare så levde matchen i allra högsta grad när Ekström noterades för ett hattrick efter ett avslut av den högre klassen. Sekunderna tickade och med bara dryga fem sekunder kvar så skickades en sista boll från Lerums zon, upp mot offensiv kasse på vinst eller förlust. Väl där så lyckas William Ljungqvist få tag på bollen ett par meter in på offensiva planhalva, men blir i samma sekvens både upphakad av en försvarare, men samtidigt brutalt tacklad från en annan spelare som kommer från Ljungqvist högersida.

Straffslag och en utvisning av den högre graden trodde nog de flesta, men en tvåminutersutvisning för slag blev till sist utfallet, vilket kändes oerhört märkligt från domarnas sida. Med bara en sekund kvar så kunde Lerum få ett sista avslut, men som tog i täck och Hovslätt kunde hålla undan och ta tre poäng.

FBC Lerums spelare Anton Svanberg om matchen.
– Jag tycker att vi spelar helt okej i första perioden, men att vi slarvar alldeles för mycket. I andra perioden så börjar vi bli alltmer frustrerade och släpper enkla mål. Det blev en rätt så konstig tredjeperiod med tanke på att vi spelade 6 mot 5 nästan hela perioden. Vi fick inte riktigt in bollen, förutom i slutet, vi gav det i alla fall chansen.

Jag personligen tyckte att matchen var rätt så rolig att spela då Hovslätt hetsade mycket samt att det var mycket publik på plats.


Nu väntar ett VM-uppehåll och ett par veckor utan matcher, där Lerum kan få chansen att återhämta sig och försöka jobba med att bryta den negativa spiralen till senaste matcherna. Efter uppehållet väntar ett tufft matchschema mot Warberg, Fagerhult och Lillån.


Nästa hemmamatch spelas lördag 26 november när Fagerhult Habo gästar Lerums Arena. Vi hoppas givetvis se många av dagens besökare på läktarna även då!