Förlust i Varberg

278
Foto: Christoffer Sturesson

Efter ett uppehåll på drygt tre veckor, så var det återigen dags för vårt herrlag att komma till spel i den södra allsvenskan.

På schemat stod Warberg, höstens fjärde match mot detta lag, då man redan hade mött varandra i en träningsmatch samt ett dubbelmöte i Svenska Cupen. I dessa matcher hade Warberg vid två av tillfällen varit klart överlägsna och för Lerums del gällde en stark insats om man skulle ta poäng.

Båda lagen började matchen med varsin fin chans, där det dock slarvades från båda lagen och Warbergs Arvid Vonk fick briljera rejält när Lerum skapade omställningar. Warberg tog över sekvenserna med boll allt mer, men antal chanser var fortsatt jämna, där Lerums chanser ofta kom via omställningar. Den gamla Lerumsspelaren, Mattias Lövenfors, tryckte in 1-0 med ett distinkt avslut innan Lerum skulle få chansen i powerplay. Efter en krampartad inledning, så kunde Lerum till sist nyttja överläget och kvittera när William Ljungqvist centralt placerad, petar in en kvittering. Lerum var kort därefter nära att ta ledning, men skulle få en fin chans när Warberg lite onödigt, drog på sig en utvisning när man spelar med för många spelare på planen. Trots ett bättre powerplay uteblev målen och ställningen var 1-1 efter period ett.

Lerum började period två i powerplay och kunde på ett par minuter bränna ett bra rejäla lägen från diverse olika ytor, där Vonk på nytt storspelade i målet. Istället kunde Warberg göra 2-1 på ett klassiskt ”skitmål”. Ett långskott från egen halva där en retur petades in. Lerum skulle kvittera ett par minuter senare efter en bollvinst högt upp, där Lucas Svensson stötte in en boll, assisterad av Tim Sandblom. Resterande del av perioden blev allt mer svängigt, fler närkamper och mer sekvenser som böljade. Med bara minuten kvar kunde Warberg göra 3-2 via nästa Lerumsbekanting, Markus Berntsson. Inte var det slut med det, utan 40 sekunder senare så skulle Warberg nyttja en omställning på bästa sätt och sätta sig i förstasätet inför period tre.

Period tre inleddes med att Robin Pagoldh stod för en riktigt fin dubbelräddning innan Ekström prickade stolpen kort därefter. Lerum valde även att gå ner på två kedjor och kastade om lite. Matchbilden blev allt frejdigare, men Lerum hade svårare att skapa chanser och istället gjorde Warberg 5-2 via Filip Erheden. Warberg skulle få matchens tredje utvisning och bara 30 sekunder in så kom en reducering när Tim Sandblom från snäv vinkel hittade ett litet hål. Man hade ett par hundraprocentiga chanser i bytena efter, men med fyra minuter kvar tog man timeout och plockade målvakt. Väl där så hade man svårt att skapa klara målchanser och skotten utifrån täcktes bort gång på gång och istället kunde Warberg punktera matchen med sitt 6-3 mål med bara sekunder kvar.

En tung förlust, där prestation i sig hade bud på betydligt mer, men där en ineffektivitet på nytt visar sig sårbart sett till hur matchen utvecklade sig.

Nästa helg väntar en ny tuff match när Fagerhult kommer på besök i arenan. Välkomna på lördag