Ny seger för herrarnas u-lag

174
Lakander vid match i Allsvenskan Södra - Foto: Christoffer Sturesson

Söndagen så skulle vårt division 2-lag stå som hemmalag, när man siktade på tre nya poäng för att öka gapet nedåt i tabellen.

En som kom till spel var Fabian Lakander, som redan förra helgen var med när laget tog en stark poäng borta mot Surte. Denna gången väntade istället ett lag längre ner i tabellen – Kärra.
– Känslan inför matchen är bra. Vi vet om att vi är är kort om folk och att det kommer bli mycket speltid vilket självklart är kul!

Lakander som inför årets säsong blev uppflyttad till A-laget, har under hösten haft regelbunden speltid, men kan nu via dubbellicensen spela division 2 också.
– Det är självklart en märkbar skillnad i tempo, i alla delar av spelet. Det är också kul att få en större och mer betydande roll.

Lerum hade efter första perioden en 3-2 ledning, där Lakander själv stod för alla tre målen.
– Skönt att kunna öppna matchen poängstarkt, målen i sig är inte särskilt imponerande. Men alla mål räknas!

Period två blev målrikare direkt. Lagen turades om att göra mål och ställningen var 9-6 när 40 minuter var spelade.
– Andra perioden börjar i Kärras favör, många misstag från vår sida vilket gör att de har kontroll på matchen och får in ett par bollar tidigt. Vi gör sedan om lite i femmorna och får mer träff både med och utan boll vilket resulterar i tre bollar upp för oss.

Period tre gick i samma tecken. Publiken fick se mål efter mål och till sist slutade matchen hela 14-8 i ett rejält målkalas.
– Jag skulle sammanfatta matchen i att det är många misstag över hela banan vilket gör att vi släpper in flera mål. Ganska avslaget stundtals i både spel med och utan boll. Tror att vi har många fler nivåer i oss. Skönt att ta tre poäng oavsett.

Du själv har gjort 9 poäng på två matcher. Klart godkänt?
– Självklart kul att göra poäng, däremot känner jag att jag inte riktigt kommer upp i nivå. För många misstag och onödiga fel. Tar med mig en del saker att jobba vidare med i framtiden!

Nästa helg väntar bortamatch i Torpahallen när laget ställs mot Burås IK under söndagen. Matchstart kl 11.45 om man vill ta sig till Göteborg för att stötta killarna.