Serieledarna väntar H2 i omstarten

145
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en tids uppehåll med både jul och nyårsledigt, samt att man innan uppehållet hade en flyttad match, så är det återigen dags för vårt division 2-lag att kliva in i seriespelet.

Under första halvan av säsongen så har man spelat in 19 poäng med en match mindre spelad än flera av de andra lagen. Vid tre poäng så skulle man haka på övre halvan rejält och utmana om en kvalplats. Flertalet imponerande insatser har genomförts under hösten där man till exempel var nära att nypa poäng av Frölunda, trots ett rejält manfall.

Nu väntar Backadalen, serieledaren som gått som tåget under hösten och har flertalet starka poängspelare. I höstens första match lagen emellan så vann Backadalen med stora siffror, där Lerum var i ett skede där mycket inte hade satt sig. Nu, med en annan trygghet och kontinuitet i både grupp och stab så återstår det att se om Lerum kan stå upp bättre denna gången på hemmaplan.

För Lerums del så kommer bland annat Oscar Ahlsen missa ett par matcher framöver, en annars viktig pjäs sett till att han under flera år tillhört A-laget och tillför både kvalité och en trygghet i denna miljö. I övrigt så är det lite sjukdomar som spökat i truppen, vilket gör att det återstår att se vad man mönstra för lag.

Oskar Wilsund säger följande inför matchen.
– Tänker väl att vi har en enorm revansch att utkräva. Förlusten med 16-5 borta mot Backadalen senast var under all kritik och det ska bli kul att mötas igen för att se hur vi står oss. Framförallt ska det bli riktigt roligt att spela innebandy igen efter juluppehållet, så ta er till Rydsberg om ni har fått lite innebandyabstinens!