Matchens profil: Calle Björkdahl Carlsvärd inför Partille

221

Efter två långa bortamatcher så är det äntligen dags för våra herrar att spela hemma igen. Drygt en månad har gått sedan man tog två tunga poäng mot Karlstad i Arenan och nu är det dags igen när derby stundar.

Efter uppehållet och uppstarten igen så har man två raka förluster på bortaplan mot Lund och senast Höllviken.

– Tycker inte vi kommer upp i nivå i någon utav matcherna. Sen är de två väldigt sura matcher att förlora då båda lagen ligger ungefär vid oss och då är det viktigt att ta så många poäng som möjligt, säger Calle Björkdahl Carlsvärd, när vi får oss en pratstund med han.

Ett revanschsuget gäng har nu laddat om i veckan med ett par träning i benen för att vara redo.
– Träningsveckan har sett bra ut tycker jag. Många som är ute efter revansch efter förlusten mot Höllviken senast.

Två riktiga derbymotståndare finns i serien – Partille och Lindås. Nu är det dags för andra mötet mot just Partille.
– Partille matcherna blir ju lite av ett derby här så det är klart att det är en match man ser fram emot att spela. Laget är nog lite extra taggade efter den sura förlusten mot dem senast så det hade varit skönt att ta tre poäng.

Som Calle är inne på så blev det ju under hösten ett surt poängtapp mot just Partille. En match där man med en klar ledning inför tredje såg ut att gå mot tre poäng, men fick istället se sig överkörda i sista perioden och till sist nöja sig med en poäng. Vilka nycklar finns nu inför lördag?
– Viljan tror jag kommer vara avgörande för vilket lag som vinner matchen. Det krävs att vi vinner alla andrabollar och att vi jobbar hårdare än vad Partille gör. Då får vi med oss 3 poäng in på kontot. Senast mot Partille tappade vi ett stort övertag så jag tror också det blir viktigt att spela vårt spel och skita i vad som står på måltavlan.

Vem tror du kliver fram och avgör?
– Tycker ”Vigge” har sett het ut på träningarna så tror han blir den som kliver fram

Missa inte derbyt på lördag i Lerums Arena – matchstart kl 16.00.