Mikael Järdhage förstärker damlagets ledarstab

391

Vi har det stora nöjet att presetera Mikael Järdhage som ny assisterande tränare till damlagets ledarstab.

Moderklubben är IK Zenith där han varit mycket engagerad och drivande i utvecklingen av flick, junior- och damverksamheten. På senare tid har han tillsammans med Daniel Hansson ansvarat för Västsvenskas distriktslag på tjejsidan. Med ålderskullen födda 04 man vann SDF SM silver i Nyköping och med 05orna blev det en femte plats i Umeå. Förra säsongen var tränaruppdraget IBK Göteborgs damlag i allsvenskan vilket hanterades med bravur och en imponerande sjätte plats. Mikael besitter stor erfarenhet och kompetens i att utveckla och leda såväl individer som grupper inom både sitt civila yrke och föreningslivet. Med sin ledarskapsförmåga och innebandykunskap så får FBC Lerums damlag ytterligare en kompetent tränare och damlaget står väl rustat i båset inför säsongen 2023/2024. 

Mikael säger så här om sitt nya tränaruppdrag med FBC Lerum:

Jag hade F04 och F05 i distriktslaget samtidigt som Mattias och Danne hade killarna och redan då klickade det och vi pratade om att göra något tillsammans och nu passade det bra. Lerum har alltid bra och skolade spelare så skall bli kul att se Lerum som förening och ”våra” spelare på nära håll. En del känner jag sedan innan men några nya blir det att lära känna. Ser fram mot den kommande säsongen, det skall bli grymt kul.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:

Jätteroligt att vi lyckats rekrytera en så kompetent tränare som Mikael till FBC Lerum och vårt damlag. Vi lärde känna varandra från tiden med distriktslagen. Det är enkelt och roligt att jobba med Mikael. Vi funkar bra tillsammans, kompletterar varandra när det behövs och har kul ihop. Förra säsongen var utmanande för oss med en tränare kort. Att vi nu får med oss Mikael i staben med sina kvalitéer kommer betyda mycket för mig, för hela ledarstaben och för tjejerna i laget.