Förlust borta mot Karlstad

523
Foto: Christoffer Sturesson

Under söndagen spelades säsongens andra träningsmatch för herrarna. På nytt väntade tufft motstånd i form av Karlstad IBF, som under hösten är nykomlingar i SSL. Ett lag som Lerum ställdes mot vid två tillfällen förra säsongen. 

Ett par avbräck fanns i laget och Lerum mönstrade tre fulla formationer där Philip Tapper fick förtroende i kassen från start. 

Karlstad med sitt tighta försvarsspel gjorde det svårt för Lerum, men offensivt så fanns det en del att önska från båda lagen sett till passningskvalite och intensitet. Efter två ganska avslagna perioder så hade Karlstad en 4-0 ledning. 

5-0 kom i period tre innan Joel Ekström reducerade. 6-1 följde innan Adam Ryberg gjorde sitt första mål för Lerum på ett distansavslut. Även 6-3 kom följde och när Lerum plockade målvakt och gjorde 6-4 (en spelform man varit lyckosam i förra året mot Karlstad) så blev det lite nerv. 

Till sist så blev det en hedersam 7-5 förlust där det fanns klara lägen att reducera ytterligare i slutskedet. 

Nästa helg väntar match mot seriekollegan Partille. Matchen spelas på bortaplan i Partillebohallen. 

Målskyttar: Joel Ekström x2, Kasper Qvarfordt, Adam Ryberg, Anton Svanberg 

Tränare Olofsson säger följande efter matchen:

Lite liknande som matchen mot Linköping. Karlstad är fysiskt starka och jag upplever att vi är lite passiva och inte tävlar tillräckligt mycket i duellspelet vilket gör att det blir ganska svårt att möta Karlstad. Det finns några bra saker att plocka med från matchen men framförallt måste vi bli tuffare mentalt och tävla ”hårdare” men även bli smartare i spelet med boll, beslutsfattandet är stundtals alldeles för trögt och för många enkla felbeslut i spelet med boll.

Det som är positivt är att det är enkla saker att rätta till och resultatet på tavlan är ingen katastrof även om man spelar för att vinna.

Speglar man prestation/resultat så är prestationen sämre än resultatet sett till våran kapacitet är min bedömning.