Förlust i premiären

569
Foto: Christoffer Sturesson

En efterlängtad seriepremiär väntade under lördagen när FBC Lerums herrar skulle ta emot Lund på hemmaplan i den södra Allsvenskan. 

Gästande Lund som bland annat hade fått se Pontus Sölve återvända från Helsingborg under sommaren med SSL-rutin i bagaget. 

Lerum valde att ställa Robin Pagoldh i målet och flertalet av årets nyförvärv fanns på plan, bland annat de senaste tillskottet Arvid Skrapste från Pixbo som tillkommit via en dubbellicens här i veckan. På skadelistan fanns bland annat Adrian Söderberg, William Ljungqvist och Jesper Hallqvist. 

Lerum började med mycket boll, men bjöd Lund på några tidiga lägen för omställningar. Första målet kom dock för hemmalaget och det var Kasper Qvarfordt som fick presentera sig för hemmapublik på riktigt. Kvitteringen för Lund kom ett par byten senare när Hannes Karlsson avslut tog en båge över målvakt Pagoldh. I bytet efter så kom även 1-2 för Lund, målskytt den gången var Elias Persson. Även om Lerum hade ett par fina sekvenser så kunde Lund spela kompakt och ha bra tålamod i sitt försvarsspel flera gånger om. 1-2 stod sig perioden ut. 

Period två började på bästa sätt när Anton Svanberg mycket elegant tog sig igenom ett helt försvar och rullade in 2-2. Två byten senare så kunde Ludvig Gustavsson göra 3-2 från snäv vinkel, fint assisterad. Bytet efter tilldömdes Lund en tveksam straff där Lerum i period ett blev berövade på en liknande situation. Matchen vägde en hel del och det blev allt fler böljande sekvenser där målvakterna klev upp både en och två nivåer i spelet. Tillslut så kom ledningsmålet för hemmalaget när Tim Brithen serverade Calle Björkdahl Carlsvärd öppet mål med två minuter kvar av andra perioden. 

Lerum kostade på sig att bränna ett öppet mål i period tre och lyckades heller inte utnyttja matchens första powerplay där Lund imponerade och istället vaskade fram en utvisning på Lerum för slag. Lund var betydligt effektivare och behövde bara ett par sekunder på sig att hitta en kvittering. När Lerum sedan fick chansen på nytt i powerplay så slarvade man tidigt och en hyperfarlig Hannes Karlsson var hänsynslös i både omställning och avslut. Tiden tickade fort och när Lund var fulltaliga så tog Lerum målvakt med en gång, men hade svårt att skapa något farligt. Trots mycket boll så kunde istället Lund straffa hemmalaget i ett slarvigt byte och vann till sist med 4-6 efter en stark avslutande period. 

Nästa fredag ställs man mot Fagerhult på bortaplan, en match där man behöver tre poäng för att inte halka efter för mycket redan i början av seriestart.