Delad poäng efter derby mot Floda

179

Det small rejält i Rydsbergshallen under fredagen när säsongens första derby skulle spelas i JAS. Floda skulle komma på besök, ett Floda som hade vunnit sina två inledande matcher.

Lerum vann senast mot Kärra och var laddade inför.

Känslan inför var att vi var väldigt taggade inför derby och mycket folk på läktaren och ett bra motstånd, säger Felix Persson till hemsidan.

Ryktet sa drygt 250 biljetter sålda och därmed i princip fullsatt där fick publiken fick se Floda leda med 1-3 efter första perioden.

De var hetare än oss i första perioden kändes inte riktigt som vi var där och dom straffa oss på våra misstag.

I period två så skulle Floda tidigt gå upp till 1-5 och såg ut att gå emot tre poäng. Speglade det matchbilden då är frågan?

Både ja och nej tycker jag. De utnyttjar våra misstag och trycker dit bollen medans vi inte kan sätta våra chanser känns det som.

Två snabba reduceringar kom dock och man hade därmed 3-5 underläge att spela på inför tredje. Ett paussnack av viktigare karaktär väntade.

Vi sa att vi måste våra mer rejäla och ta med momentumet från sista 10 in i tredje och att vi måste tro på de sista 20.

Och det gjorde man – en reducering kom och kvitteringen kom med dryga tre minuter kvar så kvitterade Simon Kårehed och lagen fick tillslut dela på poängen.

Känns som vi inte kommer upp nivå första halvan av matchen, men sen lugnar vi ner oss och visar styrkan som lag och vänder matchen och tar ett poäng.

Ni har börjat starkt, men snacket inför har ju varit att Partille, Kärra och Floda kommer toppa serien. Vad tror du om era chanser framöver?

Känns som en jämn serie där alla matcher kommer bli tuffa igenom säsongen. Men det känns som vi har kommit ihop gott som lag och känns som vi har chans att sluta på dom högre placeringarna.