Tredje raka segern för damerna

152

Burås kom på besök och denna lördag eftermiddag mönstrade FBC Lerum tre femmor och Alva Lindqvist i målet och hade fyra starka spelare vid sidan samt Ebba Syrén som kämpar med sin rehab. Säsongens upplaga av FBC dam är riktigt stark med konkurrens om varje plats. 

Hemmalaget tryckte på gaspedalen från start och drev upp tempot. Spelövertaget var markant för FBC Lerum och trycket hårt mot Bowenius i Buråsmålet. Trots otaliga målchanser dröjde det till halva perioden innan målnollan var spräckt. Lova Löberg serverade Emma Sandqvist öppet mål och 1–0 var ett faktum. Det skapades läge på läge och 2–0 lät inte vänta på sig. Hanna Järdhage hittade Sara Ljunggren med en central genomskärare och skottet satt rakt upp i krysset. Burås hade ett par avslut under perioden men Alva Lindqvist var påkopplad och säker. 9–2 i skottstatistik säger det mesta. 

”Gillar att vi sätter vår prägel på matchen och driver upp tempot. 32 avslut på 20 min är bra men att endast 34 % träffar målet är för lågt. Det behöver vi jobba vidare med, kommenterar huvudtränare Mattias Flodén.” 

Den andra perioden var klart sämre från hemmalaget samtidigt som gästerna lyfte sig. Alva Lindqvist hade betydligt mer att göra och hon fortsatte också att leverera kvalitativa räddningar när det behövdes som allra mest. FBC fick ett powerplay sju minuter in i perioden och det såg spetsigt ut. Närmast nätkänning var Hanna Järdhages stolpskott. FBC powerplayspel blev också starten till en uppryckning för hemmalaget och ett stressat felpass av en Buråsspelare gav Ella Westerberg fritt skottläge och 3–0. En bit in periodens andra halva serverade Stina Persson öppet mål till Ella Westerberg och 4–0 satt stensäkert bakom Buråskeepern. Ett snöpligt självmål av FBC och en urtjusig frilägesdribbling av Freja Valinder var det sista som hände i matchprotokollet. 

”Vi kommer inte upp i energinivå och tappar vårt attackspel. Powerplayspelet väckte oss och vi börjar attackera igen. Tack vare Alva i målet kunde vi gå ifrån målmässigt och i slutändan en godkänd period, fortsätter Flodén.” 

Sista perioden och ett hemmalag som var mer påkopplat. Gästerna gick upp i en högre press men det kostade rejält på krafterna och gav dessutom FBC större ytor att kombinera i när man spelade bort första pressen. Det borde ha blivit fler än fyra mål på de klara målchanser som FBC skapade. Stina Persson gjorde 6–1 från slottet och Andrea Carlsson satte 7–1 när hon fyllde på som back på insidan. Ebba Samuelssons bröt in framför mål och lirkade in 8–1 och Emma Sandqvist fastställde 9–1 framför målet efter en tilltrasslad situation. Summa summarum en komfortabel och mycket övertygande seger för vårt damlag som klättrar ytterligare i tabellen. 

”Trots för många missade målmöjligheter så tar jag en 9–1 seger alla dagar i veckan. Alla femmor producerar, vi har sju olika målskyttar och skapar en underhållande matchbild där det händer saker från första till sista bytet. Jag gläds över vår förbättrade offensiv men är minst lika stolt över vår defensiv där tjejerna visar karaktär och rätt mentalitet och lägger ner ett stort arbete för att försvara vårt mål, avslutar Flodén.”