Björkdahl Carlsvärd efter derbyt

188
Foto: Per Johansson

De drygt 300 åskådarna skulle i lördagens derbymatch få se hemmalaget Lerum leverera både toppar, men även djupare dalar mot kommungrannen och konkurrenten Partille.

Det var alltså säsongens femte match som skulle spelas mellan två lag som stod på snarlika poäng inför.
– Jag tyckte känslan var bra och att vi hade en stor revanschlust från förra säsongen. Tycker också vi hade en bra träningsvecka bakom oss, säger Calle Björkdahl Carlsvärd om förberedelserna inför matchen.

Hemmalaget Lerum rivstartade och hade en fin 5-0 ledning efter första perioden.
– Jag tycker vi spelar riktigt bra första perioden med ett rakt och tydligt spel som också resulterade i flera mål och målchanser. Sedan kanske det inte var helt rättvist då Partille hade chanser att göra mål på också.

I den andra perioden kröp Partille närmare. Reducering efter reducering följde, samma scenario som under förra helgen borta mot Lillån.
– Vi har haft en ganska så svag andraperiod i båda matcherna. Tycker att vi tappar det spel som vi har haft i första perioden och låter motståndarna styra matchen med mer boll. Det känns som vi blir lite bekväma och tappar intensiteten i försvaret som resulterar i baklängesmål.

Även om man hade en 5-3 ledning efter andra perioden och en 7-4 ledning en bit in i tredje, så skulle Partille till sist kvittera och Lerum fick nöja sig med två poäng efter Lucas Svenssons avgörande i sudden.
– En hyfsad match över 60 minuter där vi leder med både fem och tre mål. Kan vi bli bättre på att döda matcher och hantera en ledning på bättre sätt så kommer vi ta fler trepoängare.

Lerum har nu på fem spelade matcher, sju poäng. Vad tycker du om er start?
– Ser man över säsongsinledningen så känns den ändå bra. Vi är duktiga när vi väl få styra matchen med mycket boll. Ta tre poäng borta mot Fagerhult och två borta mot Lillån bör vara godkänt kan jag tycka.

Nästa helg väntar Fristad på bortaplan, dina tankar inför den matchen?
– Det ska bli en rolig match då jag vet att Fristad har mycket fart och fläkt när de spelar hemma. Vi möttes ju redan under försäsongen och tror de har en stor revanschlust efter den matchen.

Nästa hemmamatch för Lerum spelas lördag 4 november när Hovslätts IK gästar Lerums Arena. Vi önskar er varmt välkomna på nytt då.