Hedda & Co i ny DamJAS-batalj

151

FBC Lerums DamJAS står inför sin andra bortamatch och det är Ale/Kärra som står för motståndet. Ett Ale som överraskade i framförallt matchen mot topptippade Landvetter där man vann. Lerum har en joker i mycket unga Hedda Björndal som visar upp en otrolig utvecklingskurva.

FBC har två segrar hittills mot E20-lagen Partille/Floda och Alingsås där man vunnit övertygande men nu ska laget bekänna färg. Vi ställde några frågor till Hedda inför matchen.

Rookie i DamJAS och du har varit med i lagets två segermatcher. Vad är din känsla efter de matcherna?

Det har varit väldigt roligt och lärorikt och det är alltid roligt att vinna! Jag tycker att laget presterade bra i båda matcherna och för egen del tycker jag att det gått både bra och mindre bra.

Du är yngst i laget men har redan visat att du matchar de äldsta motståndarna. Vad är skillnaden mot de matcher du spelade förra säsongen?

Den största skillnaden är tempot i matcherna. Men också närkampsspelet som blivit mycket tuffare.

Du spelar center i DamJAS och i dina andra lag. Har du alltid spelat center och vad gillar du det?

Jag har alltid spelat center och det jag har gillat med det är att det har varit en lite friare roll än dom andra positionerna i f09-laget.

Hur upplever du stämningen i laget?

Stämningen är jätte bra och det är alltid mycket skratt.

Imorgon är det Ale som har 4 poäng efter tre matcher efter bl a seger mot favorittippade Landvetter. Vad känner du för motståndet?

Jag tror matchen blir tuff och det gäller att alla presterar för att vi ska få med oss några poäng hem! Men jag tror ändå på vinst.

Har du någon favoritspelaresom du blir inspirerad av?

Jag blir inspirerad av Malte Lundmark i IBF Falun som alltid hittar mål.

Vi önskar Hedda & co lycka till i matchen som börjar 19.00 i Ale Kulturum.