Matchens profil – Sara Ljunggren

130

Damlaget har tagit tre raka segrar och placerar sig i skrivande stund på andra plats i serien. Efter två raka hemmamatcher väntar en intressant bortamatch på söndag mot Backadalen som av Innebandymagazinet tippats placera sig före Lerum i tabellen.

Vi har pratat med Sara Ljunggren som är en av lagets mest erfarna spelare. Sara berättar om inledningen av seriespelet, hur hon ser på sin nuvarande roll som forward samt tankar om motståndet som väntar.

Ni tog en klar seger i helgen med 9-1 mot Burås. Hur sammanfattar du matchen och er insats som helhet?
En stabil insats sett över hela matchen. Kul med många olika målskyttar.

Nio inspelade poäng och ni placererar er på andra plats i tabellen. Vad tycker du om er inledning?
Jag är nöjd med vår inledning av serien. Vi har har stundtals visat att vi har i toppstriden att göra.

Denna säsongen ser vi dig i en ny roll och på tre seriematcher har det blivit 5 poäng från din klubba. Hur har du upplevt positionsbytet och situationen som forward?
Jag är nog inte helt övertygad ännu om att forward är platsen för mig. Men kul att få göra lite poäng. Jag är redo att spela på den platsen där det är bäst för laget.

På söndag väntar tippade topplaget Backadalen på bortaplan. Ett lag du har mött många gånger. Dina tankar om motståndet och vad som blir viktigt för er?
Det är alltid tufft att möta Backadalen. Blir viktigt för oss att spela fysiskt. Samt att vara lite mer kliniska i passningsspelet, tror bolltapp kommer straffa sig annars. Jag ser fram emot söndag.

Se och heja fram damerna till nya poäng på söndag när matchen borta mot IBF Backadalen spelas i Tuve sporthall med matchstart kl 14.15!