Eriksson Elfsberg inför lördagens hemmamatch mot serieledarna

206

Det vankas återigen match på hemmaplan för vårt herrlag och denna gången kommer man få bekänna färg rejält. Serieledande Hovslätt som är obesegrade, kommer på besök under lördagen.

Lagets mest rutinerade spelare, Oscar Eriksson Elfsberg, dras fortsatt med en SKFs som hållit honom borta sedan omgång två.
– Det stämmer, klev av i slutet av Lundmatchen och har inte spelat sen dess. Jag närmar mig spel och jag hoppas på att vara tillbaka mot Höllviken om ett par veckor.

Trots skadan har Eriksson funnits både på träning och match vid sidan om samt i båset och fått se sina lagkamrater både förlora, men ta viktiga poäng.
– Poängmässigt är det en okej start även om jag tycker att vi slarvat bort poäng i flera matcher så förhoppningsvis finns det mer att ta av framöver. Nu väntar ju en del tuffa matcher där det blir intressant att se vart vi står och som även kommer påverka vilken del av tabellen vi kommer tillhöra när det hela summeras.

Nu är det alltså Hovslätt, som kanske något överraskande leder serien och som förra helgen slog Strängnäs på bortaplan.
– Hovslätt är tuffa, ett jobbigt lag att möta med deras man-man-influenser. Det kommer krävas en riktigt bra insats av oss för att rubba dem och det tror jag att vi plockar fram på lördag. Sen behöver vi som mot alla allsvenska lag plocka bort deras spetsspelare, annars blir det jobbigt.

För lagets egna del. Vad ser du som viktiga delar att få träff på?
– Vi behöver vara modiga med bollen och ta den framåt varje gång läge ges samtidigt som vi jobbar stenhårt och kommunicerar i defensiven. Det är oftast inte mer komplicerat än så.

Vem skulle du säga kan agera matchvinnare när det väl behövs?
– Jag tror att CBC (Calle Björkdahl Carlsvärd) blir matchvinnare på lördag. Han har öppnat säsongen starkt och var riktigt vass mot Hovslätt borta förra året när vi behövde tre poäng som allra mest.

Matchen spelas i Lerums Arena imorgon lördag och förköp köper du via tickster. Matchstart kl 14.00, varmt välkomna!