Intervju med Rydberg efter förlusten mot Hovslätt

187
Foto: Per Johansson

En tuff match väntade herrarna under lördagen när serieledande Hovslätt kom på besök. Ett lag med sex raka segrar som skulle försöka ta sin sjunde.

Adam Ryberg i hemmalaget, var redo för en batalj där det skulle krävas mycket.
– Vi visste att det skulle bli en riktigt tuff match mot ett bra motstånd. Det skulle krävas 100% slit över hela 60 minuter för att ta hem tre poäng.

En bra förstaperiod från Lerum gav ställningen 1-1, men där man sett till matchbilden var värda mer.
– Tycker ändå att vi öppnar matchen rätt bra även om det är vi som släpper första målet så gör vi ett tillbaka och äger mycket boll. Vi skapar många lägen som om vi hade varit lite mer kliniska kanske gått ur första med några måls ledning.

Den andra blev något öppnare och lagen turades om att ha ledningen, men ställningen var 4-4.
– Vi fortsätter att skapa målchanser samt äga boll och får lite mer utdelning av våra chanser. Men vi blir även lite för passiva i vissa situationer som gör att deras vassa spelare tar vara på chanserna. Tycker vi gör en okej andra period.

Väl i tredje så så var det fortsatt jämnt, men när Hovslätt gjorde 5-6 i mitten av perioden, så orkade Lerum aldrig resa sig fullt. Istället kunde Hovslätt göra två mål i tom bur och vinna med 5-8.
– Tredje börjar tungt när vi tidigt släpper 4-5 målet, men tycker ändå vi hänger med och fortsätter att försöka skapa lägen. Det tuffa blir när dom får göra sjätte målet och vi behöver jaga resten av matchen. Som sagt är vi lite för passiva på deras stjärn spelare och ger dom för lätta lägen. Men annars är det ju en väldigt jämn match som lika gärna hade kunnat gå vårat håll.

Ryberg som missade förra matchen och var tillbaka efter skadan. Två assist blev det på kontot för Ryberg denna matchen.
– Min egen prestation tycker jag är bra jämfört med tidigare matcher. Börjar nog bli att man kommer in i tempot mer och mer. Hade väl nog viljat hängt dit några lägen som man fick också.

Denna veckan har herrarna spelledigt, innan det väntar två raka bortamatcher när Höllviken och Warberg står på schemat. Nästa hemmamatch spelas lördag 2 december när FBC Kalmarsund Ungdom gästar Lerums Arena.