Matchens profil – Andrea Carlsson inför Zenith

105

På lördag välkomnar damlaget IK Zenith till Lerums Arena. Vi har tagit pulsen på den egna produkten, vänsterbacken Andrea Carlsson som gör sin tredje säsong med moderklubben i division 1.

Tjejerna kommer närmast från en derbyvinst mot Floda. Hur lyder din summering av matchen och er insats som helhet?
– Jag tycker att vi gör två väldigt bra första perioder där vi spelar runt bollen och kommer till fina avslutslägen. I tredje perioden vet jag inte vad som händer och vi tappar vårat spel totalt, men viktigast var ändå att vi tog med oss tre poäng hem till Lerum. 

I och med segern befäster ni er position i toppskiktet av tabellen. Serien är klart starkare denna säsong så frågan är vad som kommer krävas av er för att ni fortsatt skall vara ett topplag?
– Kul med en säsong där det står mycket på spel. För att vi ska vara ett topplag krävs det att vi fokuserar på vårt spel och att vi hela tiden gör det jobbet som krävs. Om vi lyckas göra det så kommer det går bra för oss.

Du är inne på din tredje A-lagssäsong i division 1 med moderklubben och på lördag spelar du din 53:e tävlingsmatch på seniornivå, seriespel och play off räknat. Vilka delar i ditt spel tycker du har utvecklats?
– De delarna som jag utvecklat under mina säsonger är mitt fysiska spel i närkamper. Jag har även utvecklat min spelförståelse, vilket lett till att jag bryter en del passningar.

På lördag är det IK Zenith som står för motståndet. Ett lag du har mött många gånger och senast i Björnslaget. Dina tankar om motståndet och nyckelfaktorer som blir viktiga för er?
– Ett lag som jag inte har så mycket tankar kring men det brukar bli tuffa matcher. Jag tror det viktiga blir att vi spelar vårt spel noggrant och går in fysiskt.