Äntligen tre poäng igen för herrarna i division 2

126
Foto: Per Johansson

Efter flertalet misslyckade försök att ta trepoängare, så skulle vårt division 2-lag få en ypperlig möjlighet under fredagskvällen när Dingle kom på besök. Dingle som både är nykomling iår, men som även fanns långt ner i tabellen med bara en seger.

För Lerums del så skulle tre poäng innebära ett skutt upp i tabellen, där man under den sista tiden istället tagit två eller en poäng i ett par matcher. Det fanns dock en hel del tunga avbräck i form av Nico Sigström, Gustav Böckevall, Albin Dahlqvist och Emil Kullendal, men trots det så kunde man mönstra tre fulla kedjor vilket återigen är ett bevis på årets bredd.

Det blev en händelserik inledning där ställningen redan var 3-3 efter drygt tio spelade minuter och där Lerum även hade lyckats reda ut ett boxplay. Målskyttar var Oliver Tapper, Lucas Packalen och Felix Persson (som denna veckan blev uttagen till Västsvenskas sluttrupp som ska spela SM). Innan periodens slut så kunde Lerum göra 4-3 i powerplay via Oliver Sandgren (som för övrigt ska representera Västergötland i SDF-SM).

Dingle kunde kvittera i period två innan Lerum på nytt skaffade sig en ledning. Den gången var det Noah Gunnarsson, som därmed gjorde sitt första mål i division 2, samt Oscar Ahlsen som var målskyttar.

Samma Ahlsen kunde sedan i period tre göra 7-4 och därmed ge Lerum andrum att försöka spela in tre poäng. Hugo Lord som var kapten för dagen kunde göra 8-4 på straff innan Lowe Ljungqvist avslutade målskyttet till 9-4. En stabil insats tillslut där tre poäng gjorde att man tillfälligt klev upp på en fjärdeplats.

Med hela tio olika spelare som gjorde poäng, trots avbräcken, så stod man för en helgjuten insats med tre viktiga poäng som priset. Nästa helg väntar Lindome på bortaplan – tar man tre poäng där så fortsätter man skugga topplagen och framförallt så blir glappet nedåt allt större.

Tränare Gustavsson säger följande efter matchen:

”Jag tycker att sett över hela matchen så gör vi en godkänd match. I början ställer vi till det för oss och är inte alls med i matchen. Ju längre första perioden gick ju mer tryck fick vi och lyckas vända och ta med oss en ledning i första perioden. Det vi pratar om i paus är egentligen att ta tag i matchen från start av andra perioden och så gör vi exakt tvärt om och de får till en kvittering. När vi väl går upp i ledning igen tycker jag vi kontrollerar matchen fullt ut och sista 30 minutrarna är bra och kontrollerande från vår sida. Slutar vi hålla på med välgörenhet och dela ut billiga mål till motståndarna så är jag övertygad om att vi kommer sluta högt upp i tabellen.”