Matchens profil Emma Johansson inför morgondagens publikmatch

64

Efter jul och nyårsfirande så rivstartar seriespelet med dubbelarrangemang och publikmatch. En perfekt uppstart för vårt damlag som längtat efter att få tävla igen. För motståndet står niondeplacerade Mölndals IBF. Ett lag som bjöd på tufft motstånd i höstas där FBC gick segrande med 1-3 i Aktiviteten. Vi har tagit ett snack med skickliga högerbacken Emma Johansson.

Du anslöt till oss i september och har varit FBC:are i drygt fem månader. Vad är din bild av föreningen och hur har tiden varit med laget så här långt?
Jag tycker att det är en bra förening där alla är väldigt måna om varandra. Det är kul att få spela med ett så härligt gäng och se hur vi utvecklas tillsammans.

Jul och nyår kom välbehövligt efter en lång höstsäsong. Att kunna kliva ur innebandybubblan för en stund och för dig en möjlighet att åka hem till familj och vänner i Skåne. Hur har du haft det under dessa veckor?
Det har bara varit bra, lite hektiskt och hinna träffa alla men kul!

Ni har haft egenträning under uppehållet och har därefter gjort fem gemensamma pass. Vad är status på laget tycker du?
Jag tycker det känns bra, alla verkar vara taggade att spela match igen.

Som vi var inne på ett välbehövligt uppehåll under jul och nyår men jag kan tänka mig att du ser fram emot att matcherna drar igång. 
Självklart, jag missade ju tyvärr matchen mot Stenungsund så jag är riktigt taggad på att spela igen.

Landvetter har stuckit iväg i tabellen och bakom har Pixbo, Backadalen och ni skaffat er ett bra läge i kampen om platserna till nya div 1. Hur ser du på tabelläget och era insatser fram tills nu?
Tycker att vi har lagt oss i ett bra läge för att kunna ta en plats i nya div1, tyvärr blev resultatet mot Zenith och Pixbo inte som önskat, vi kände inte igen oss som lag, men vi tar lärdomar av de matcherna och hoppas på ett bättre resultat kommande matcher.

På lördag är det Mölndal som står för motståndet. Ett lag som befinner sig en bit ner i tabellen men ni hade en tufft match mot dem på bortaplan i höstas. Vad minns du från den matchen?
När vi mötte dem sist var de flesta i deras lag större och starkare, vilket var till deras fördel i närkamperna men tycker ändå att vi är de skickligare innebandyspelarna.

Som sagt, det var tufft och jämnt senast ni möttes. Vilka nycklar blir viktiga för en bra prestation denna gång?
Viktigt är att vi spelar smart och inte fastnar i lika mycket närkamper, och att vi skjuter mycket.

Se till att ta er till Lerums Arena imorgon lördag för att se och heja fram våra duktiga lag samt ta del av food truck, aktiviteter samt tävlingar och lotterier.
13.00 – Dörrarna öppnar
14.00 – Allsvenskan Södra: FBC Lerum – Fagerhult Habo
17.00 – Division 1: FBC Lerum – Mölndals IBF

Varmt välkomna!