Fredrik Bäckman klar för två nya säsonger i Lerum

244

För ett par veckor sedan kunde FBC Lerum glädjande presentera Fredrik Bäckmans återkomst för avslutningen av säsongen. Nu står även klart att hans avtal förlängs med ytterligare två år över säsongen 25/26. Han blir därmed en viktig pusselbit framöver i lagbygget.

Bäckman som i sin återkomst hunnit spela fyra matcher och noterats för 12 poäng på de matcherna och varit en offensiv frisk fläkt kombinerat med ett par klassiska målgester. Anton Olofsson säger följande om Bäckmans förlängning.
– En viktig byggsten för framtiden som säkras upp här i och med Bäckmans påskrift för de kommande säsongerna. Vi vet att han kommer producera viktiga poäng för oss och nu när har även börjar bli till åren så har han samlat på sig gediget med rutin som jag hoppas han kan dela med sig av till de yngre spelarna och visa vägen framåt.

Bäckman själv säger följande om förlängningen.
– Väldigt kul att komma hem igen och få tillbaka glädjen, så en förlängning var det inte att tveka på för min del.

Vad känner du att du vill bidra med under kommande två säsongerna?
– På plan blir det att bidra med den klassiska rutinen och lite annat smått och gott. Utanför är jag väl samma person som försöker sprida lite glädje medan man får ta emot gliringar om att jag fyller 30 i år.

Vad ser du för målsättning framöver om vi tittar framåt?
– Om två år tycker jag vi ska spela i allsvenskan minst. Med tanke på att allsvenskan kommer bli tuffare efter denna säsong så är det helt klart en utmaning, men jag tror absolut att det är möjligt.

Vi ser fram emot ett fortsatt ha Bäckman i den röda tröjan de kommande två säsongerna! Se till att ta er till Lerums Arena redan på lördag för att se Bäckman och hans lagkamrater ta sig an Höllviken i en match med mycket viktiga poäng på spel. Matchstart klockan 14.00 – Varmt välkomna!