Tre blytunga poäng efter en stark insats på hemmaplan

243
Foto: Christoffer Sturesson

En av säsongens tuffaste matcher väntade för våra herrar när man tog emot Höllviken på hemmaplan.

Glädjande nog fanns Oscar Eriksson Elfsberg med i truppen igen, men där Lerum startade på två formationer med Viktor Wedlin i målet.

Lerum började starkt där Joel Ekström med en genipassning från hörnet, serverade William Ljungqvist fritt läge. Lagen turades om att äga boll, men lerum kunde mycket effektivt göra 2-0 på en omställning som avslutades av Calle Björkdahl Carlsvärd. Inte helt förtjänt kom även 3-0 när Anton Svanberg samlade upp ett anfall och relativt enkelt kunde placera in bollen. Hemmalaget var inte nöjda där, utan även 4-0 kom innan periodens slut när ett nytt fint anfall avslutades av Joel Ekström, där Ljungqvist assisterade den gången.

Om period ett ägdes av Lerum, så skulle Höllviken rivstarta period två. Tre snabba reduceringar inom loppet av 1,5 minut fick många att börja hänga med huvudena och inte helt oväntat kom även 4-4 när Lerum slarvade på egen planhalva och från att ha kontroll, så var matchen jämn på nytt där Höllviken hade skaffat sig ett psykologiskt överlag vilket syntes på planen också. Höllviken hade även en 4-5 boll inne, men som dömdes bort och istället kunde Lerum ett par byten senare göra 5-4 i en klinisk omställning där firma Ljungqvist/Ekström var framme igen. Därefter öppnade det upp sig rejält och sekvenserna var både svängiga, men även slarviga med en hel del skott i täck och svagare beslut där målvakterna fick lite att göra. Höllviken drog på sig matchens första utvisning, men ett oerhört svagt powerplay av Lerum där istället Höllviken prickade stolpen. 5-4 blev till sist periodens slutställning.

Period tre inleddes med fortsatta chanser och vardera ramträff för lagen. Lerum gjorde 6-4 när Björkdahl Carlsvärd mycket energiskt jobbade fram bollen till Tim Brithen som kunde avsluta snyggt på volley, med en viss tveksamhet för hög klubba som bortalaget påpekade. Lerum fick sin första utvisning och där var Höllviken betydligt mer kliniska och reducerade tämligen omgående. Målen uteblev sedan därefter trots flertalet chanser och det skulle tills minut 17 innan Tim Brithen gjorde 7-5 och tvingade Höllviken till timeout samt spel utan målvakt. Där radade Höllviken upp nya lägen, men istället så kunde Tim Sandblom rulla in 8-5 i tom bur och säkra tre poäng och öka glappet till just Höllviken i tabellen.

En av matchens giganter Kasper Qvarfordt efter matchen:
– Starkt att ta tre poäng mot Höllviken trots en ganska svag. insats! Kul för våra ”Tims”, där Brithén gjorde två viktiga mål på slutet och ”Blomman” som fick göra säsongens första kasse!

Nästa helg väntar en ny tuff hemmamatch, denna gången av lite mer derbykaraktär när serieledande Warberg kommer upp på besök i arenan. Varmt välkomna då!