Joel Ekström inför lördagens viktiga bortamatch mot Kalmarsund

270

Det stundar nästintill full omgång i den södra allsvenskan under lördagen, där våra herrar beger sig långt österut för att ställas mot småländskt motstånd – Kalmarsund.

Förra helgen blev det en poäng hemma mot Warberg där man sent tappade en ledning. En match där respektive lag i efterhand anser sig haft kontroll på matchen. Joel Ekström säger följande om matchen utifrån hans perspektiv.
– Det är väl en match som vi egentligen har stenkoll på tills vi får våran första tvåa, där dom efter det får några minuter och lyckas kvittera. Sedan tycker jag att vi bjuder på alla mål vilket gör att det blir oavgjort, men sett till sextio minuter tror jag dem är mer nöjda med lika än vad vi är med tanke på matchbilden, säger han.

Hur har träningsveckan sett ut inför Kalmarsund?
– Den har varit som andra veckor, vi analyserar och fokuserar på nästkommande motstånd!

Under hösten hade man en tuff match hemma mot Kalmarsund, där man en bit in i tredje perioden kunde vända och vinna matchen med 7-5. Det återstår att se hur lördagens match ser ut.
– På lördag förväntar jag mig en matchbild där vi får äga mycket boll och styra tempot rätt mycket vilket jag tror är en bra matchbild för oss.

Laget är oerhört nära föreningens första SSL-kval någonsin, där två poäng till behövs för att vara helt klara.
– Det är inget någon kan blunda för tror jag. Vi alla har självklart stenkoll på utgångsläget, men det gäller någonstans att kunna släppa det när vi väl spelar och tränar för då är fokus inte längre på kval utan för att ta tre poäng.

Fredrik Bäckman är ju tillbaka i spel med dig, hur har det känts hittills?
– Självklart jättekul! Vi trivs bra i samma miljö samt att vi är bra vänner så det är bara positivt och jättekul.

Missa inte lördagens bortamatch där FBC Lerum alltså kan säkra ett historiskt kval. Följ matchen på www.innebandy.tv