Storseger när kvalspel till SSL säkrades på bortaplan

305
Foto: Christoffer Sturesson

En lång bortaresa inleddes under fredagen med övernattning i Kalmar, innan lördagens match mot just Kalmarsund Ungdom. Två poäng behövdes för att säkra en kvalplats till SSL. Kalmarsund som sedan ett par matcher redan varit klara för degradering och hade bara hedern att spela för i säsongens sista hemmamatch.

Lerum startade med Philip Tapper i målet, men i övrigt ett snarlikt lag som senaste helgen, där även Adrian Söderberg startade ska tilläggas. Efter ett par inledande minuterna med en den boll, så kunde Joel Ekström styra in ledningen på William Ljungqvists pass. Matchen hade ett lågt tempo och Kalmarsund hade i princip inte ett avslut på mål. 0-2 kom efter en fin upprullning där Ekström denna gången serverade Ljungqvist istället. Även om Kalmarsund spelade upp sig och hade fler sekvenser med boll, så var det fortsatt ett övertag för Lerum efter den första perioden.

Den andra perioden hann knappt börja innan William Ljungqvist kunde peta in retur på skottet från Joakim Fors. Lerum fortsatte äga större delen av spelet med boll, men likt i slutet av första så spelade Kalmarsund upp sig. Lerum utnyttjade ett offensivt frislag på bästa sätt när Lucas Svensson hittade Anton Svanberg som gjorde 0-4. Matchen fortsatte i snarlikt utseende och en matchbild som passade Lerum bra. Lerum drabbades av en billig utvisning efter lite gruff framför målet, men där kunde istället Tim Sandblom göra 0-5 i boxplay vilket blev periodens slutresultat.

Kalmarsund kunde reducera tidigt i period tre, strax efter Lerum blivit fulltaliga. Även om Kalmarsund hade ytterligare något läge, så kunde Lerum göra 1-6 via Kasper Qvarfordt (misstänkt styrning framför målet dock). När Kalmarsund drabbades av utvisningar två gånger om, så kunde man klara av det första, men i boxplay nummer två så kunde Lerum göra 1-7 via Anton Svanberg. Kalmarsund hade ställt om till ett högre man-man spel, men där Lerum istället fick en straff som Fredrik Bäckman förvaltade på bästa sätt. Lerum hann även göra 1-9 i powerplay via Anton Svanberg innan matchen var slut.

Tre poäng in på kontot och därmed säkrades platsen som innebär kval till SSL, en historisk milstolpe för klubben då det är första gången. Nästa helg avslutas serien med en hemmamatch mot Nilsby. Kom till arenan och stötta laget i sista matchen innan kvalet drar igång!

Huvudtränare Anton Olofsson efter matchen:
Skön och stabil vinst, tycker vi har bra kontroll på matchen över 60 minuter! Ett stort steg framåt att vi lyckas kontrollera matcher på ett sånt här vis över 60 minuter!