Kapten Eriksson-Elfsberg inför helgens avslutande grundseriematch

196
Foto: Christoffer Sturesson

Serieavslutning stundar för vårt herrlag när Nilsby kommer på besök i den sista omgången av södra allsvenskan.

Förra helgen blev det en seger borta mot Kalmarsund, en historisk händelse då poängen i sig innebar att man blev klara för SSL-kval för första gången.
– Det är otroligt skönt med en kvalplats och det blir spännande att få uppleva ett SSL-kval med FBC. Just vid slutsignalen var det dock inga extrema känslor eftersom resultatet sprang iväg och ledningen kändes trygg i princip hela matchen, säger Oscar Eriksson Elfsberg.

Matchen i sig vann man med 9-1, en match som kändes ganska avslagen där Lerum hade bra koll under 60 minuter.
– Vi är ett betydligt bättre lag rakt igenom, spelare för spelare men även systemet och då rinner det iväg. Upplever att de hade ett par chanser i första perioden och sen får de ett PP från ingenstans och ett frislag som sätts igång 8 meter från förseelsen, men i övrigt är det mer eller mindre spel mot ett mål.

Nilsby i sista omgången. Tankar inför den?
– Det ska bli kul, finns ju ett par spelare där som man mött några gånger genom åren som vi definitivt vill visa att vi är klart bättre än.

Matchen i sig kan se ganska ”betydelselös” ut, då platsen i kvalet är klart och man har inget att säga till om i valet. Däremot är det fortsatt en kamp om plats tre eller fyra.
– Vi tävlar alltid om tre poäng och tredjeplatsen står på spel så jag räknar med att vi sätter full gas och uppträder som vi ska göra i kvalet.

Vilka delar vill du se att ni får träff på i spelet just under helgens match?
– Under andra halvan av säsongen tycker jag vi fått bättre grepp om försvarsspelet generellt och det vore så klart skönt att få med en go känsla defensivt in i kvalet. Offensivt har vi många som producerar och får vi bara stäm bakåt blir vi jobbiga att möta.

Vi önskar er varmt välkomna till Lerums Arena på söndag för att heja fram Lerum till ny poäng och en säkrad tredjeplats i tabellen!