”Lomis” blir ambassadör för FBC Lerum

517

Lomis” blir ambassadör för FBC Lerum: Fokuserar på Varumärkesbyggande och Marknadsutveckling

Lerum 19/3 – FBC Lerum står inför en extremt rolig, spännande och samtidigt utmanande säsong där föreningen behöver använda alla sina resurser effektivt och framåtlutade. Vi har just nu några spännande kvalmatcher men vi vet redan nu att det blir spel i nya Allsvenskan eller SSL för vårt herrlag och spel i nya regionala Division 1 för vårt damlag. Inför den här historiska säsongen ser föreningen över hur man använder sina resurser på bästa sätt.

Mats ”Lomis” Lomander kommer därför att få en nyckelroll som ambassadör för föreningen. Med ett starkt fokus på varumärkesbyggande och marknadsutveckling kommer Lomander att spela en avgörande roll i att stärka FBC Lerums närvaro och inflytande både lokalt och regionalt.

”Vi har noga övervägt och diskuterat rollbeskrivningen för att säkerställa att den är tydlig och att uppdragen inom föreningen går som en röd tråd”, säger ordförande Linda Eriksson – ”Lomis har visat ett oerhört starkt engagemang för FBC Lerum genom alla sina verksamhetsår, och vi är övertygade om att hans erfarenhet och passion kommer att vara ovärderliga i hans nya roll som ambassadör.”

I sin nya befattning som ambassadör kommer Lomis att inte bara fungera som en strategisk nätverkare och en förebild för andra medlemmar, utan även som en kraftfull drivkraft bakom marknadsförings- och varumärkesinitiativ för föreningen. Detta inkluderar samverkan med FBC:s marknadsfunktion för att samarbeta och maximera FBC Lerums närvaro på sociala medieplattformar och andra marknadsföringskanaler.

”Det är vår ambition att vara den ledande föreningen i kommunen och att dra nytta av den tydliga skillnaden i kvalitet och prestation som FBC Lerum representerar”, säger Lomis. ”Vi ser fram emot att utnyttja vår spännande säsong 24-25 för att öka vår synlighet och attraktionskraft och därigenom att locka både befintliga och nya sponsorer och nödvändiga resurser för att lyfta föreningen till nya höjder. Den resan innebär inte bara elit utan den i kombination med vår stora barn- och ungdomsverkshet, parasport – dvs hela föreningen ska med på resan”.

Bland de framtida projekten som Lomander kommer att vara involverad i finns den spännande Allsvenska/SSL-säsongen samt det kommande 40-årsjubileet för FBC Lerum. Med sin tidigare erfarenhet och en passion för föreningens framgång ser Lomis fram emot att bidra till att göra dessa initiativ till minnesvärda och framgångsrika evenemang.

”FBC Lerum har en lång och stolt historia, och det är en ära att fortsatt få vara en del av att forma dess framtid”, tillägger Lomander. ”Jag ser fram emot att samarbeta med resten av styrelsen och föreningens medlemmar för att göra vår vision till verklighet.”

Rollen träder i kraft omgående och innebär samtidigt att Lomis fokuserar fullt ut på den rollen och avslutar och överlämnar sin roll i styrelsen. Lomis kommer inte att vara tillgänglig för omval i styrelsen.

”Jag får inte ihop min vardag med den här inspirerande rollen och samtidigt medverka i styrelsearbetet. Jag startade förra året upp mitt egna bolag som fortfarande är i uppstartsläge och har även uppdraget som ordförande i Västsvenska Innebandyförbundet som kräver mycket tid. Dessutom har jag det fokus som min familj förtjänar”.