Play off till Innebandyfesten väntar DJ-JAS under lördagen

170
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en imponerande prestation säkrade DJ-JAS fjärdeplatsen i den avslutande matchen mot Landvetter, och därmed en efterlängtad playoff-plats. Nu riktar man in sig på en spännande utmaning – playoff mot Pixbo. 

Inför den avgörande matchen mot Landvetter var förutsättningarna klara. Seger och tre poäng skulle innebära att man passerade Stenungsund och knipa den fjärde och sista playoff-platsen.  
– Vi visste att det var skarpt läge och tre poäng behövdes för att knipa den sista kvalplatsen. Det vi sa till varandra var egentligen bara att gå in och köra och göra det vi är bra på, berättar lagets lagkapten Stina Persson. 
 
Att köra och göra det man är bra på är precis vad man gjorde. Laget visade vilken hög nivå man besitter och vann tillslut med 2-6 efter en rafflande match.  
– När slutsignalen ringde var det såklart en lättnad. Vi har spelat under press i väldigt många matcher så det var skönt att vi nådde målet med den sista kvalplatsen. 

Med playoff säkrat blickar laget nu mot det kommande motståndet, Pixbo. Det har blivit dubbla förluster där man i januari föll med uddamålet 3-4 i Lerums Arena.  
– Det ska såklart bli kul men en tuff utmaning. Pixbo är ett duktigt lag med skickliga spelare men vi har avslutat serien otroligt bra och har en bra känsla med oss inför matchen. 

Något i ert spel ni fokuserar extra på och som behöver sitta för att ni ska kunna gå vinnande ur matchen?  
– Det jag tror blir extra viktigt för att vi ska gå vinnande ur matchen är att alla ger 100% i alla situationer. Vi behöver vara noggranna både offensivt och defensivt och framförallt sätta våra målchanser. Vi ska kriga till klockan ringer vid slutsignalen. 

Du har spelat innebandyfesten tidigare, hur sugen är du på att få göra detta igen?  
– Att spela innebandy festen är ett av mina bästa minnen och det hade varit så kul att få spela den igen. Detta är mitt och 05:ornas sista JAS-år och att få avsluta med innebandyfesten hade varit underbart. Jag är stolt över hela laget och att vi knep den sista kvalplatsen, nu har vi allt att vinna.