Lång intervju med FBC:s SSL-rutinerade nyförvärv David Carrington

377

För ett par veckor sedan så kunde FBC Lerum gå ut med ett David Carrington är ett av nyförvärven inför hösten. För att lära känna den nya bekantskapen än mer så tog vi oss en längre pratstund med honom.

Återigen, välkommen! Hur är känslan så här ett par veckor senare?
– Tack, nu någon vecka senare så är känslan bara positivt. Jag har fått ett gott intryck av Anton som tränare och även organisationen runtomkring.

För alla som inte är inbitna fantaster så får Carrington möjlighet att berätta lite mer om sig själv rent allmänt som människa och idrottare.
– Som person är jag väldigt social, älskar att skämta och i mångas ögon ganska loj/oseriös, något som oftast blir omvänt när det är tävling, då jag är rätt tävlingsinriktad. Född och uppvuxen i Kalmar där jag spelat i Cl98 från 8-18 års ålder, även hållit på med lite olika idrotter. Främst tennis som barn, men även lite fotboll, hockey pingis och sen var jag en filur på minigolf som körde jag ett kort tag.

Carrington tog stora kliv i sin moderklubb, CL98, där han under det sista året var framgångsrik både i JAS-klassen där 03:orna överlag var duktiga, men även i division 1 där man kvalade till Allsvenskan.
– Det var en sjukt kul sista säsong både för mig och lagen jag spelade i. Vi var både nära allsvenskan och JAS-festen, där jag framförallt grämer mig över att vi inte tog oss till festen vilket vi garanterat hade gjort ifall målsprutan Lindeborg hade varit med i kvalet. Vad gäller Allsvenskan så hade vi chans mot Hovslätt som vi lyckades vinna över i grundserien, men när det väl blev kval så var dom lite för tunga. Annars så är Cl98 en väldigt bra förening att utvecklas i då dom satsar på sina egna produkter före att ta in utifrån, så vi lär nog få se en hel del i SSL ifrån Cl98 framöver både på pojk och flicksidan.

Efter den succéartade säsongen så valde Carrington att söka lyckan på annat håll. Valet föll tillslut på SSL och Linköping.
– Jag kände väl att jag ville röra mig vidare och spela högre upp. Sen när erbjudanden från lite olika klubbar i SSL kom, så kändes det ganska givet efter ett tag. Sen var det såklart tufft att lämna Cl98 då jag trivdes väldigt bra i klubben och fick väldigt mycket förtroende.

Två säsonger blev det i SSL där speltiden varit ganska begränsad till sist, vilket såklart inte är optimalt för en ung spelare, men där andra viktiga erfarenheter har följt med.
– På det personliga planet så har jag utvecklats enormt sen jag flyttade till Linköping då jag gått från en extremt stökig liten grabb till någorlunda mer ordentlig i alla fall. Innebandy-mässigt så har det inte alls varit som jag hoppats, en tränare som jag inte alls klickat med i kombination med extremt lite speltid och förtroende, detta trots att jag och många andra tyckt att jag varit ett bättre alternativ än dom som väl startades före. Så min innebandy-utveckling blev inte riktigt vad jag hoppades på då varken tränaren eller spelidén i Linköping inte passade mig.

Tiden i SSL har också innehållit diverse intressanta rubriker och intervjuer. Carrington har dels lagt ett par ”zorrostraffar”, som redan förra året blev en stor snackis i ett större forum då fler spelare har visat upp den förmågan. Hans målgest, känd som ”tranan” är också något som ganska snabbt fått fäste, men där han själv verkar ganska obekymrad kring vad som sägs och skrivs.
– Jag som person är extremt obrydd så allt framförallt hat jag har fått på grund av mina straffar tycker jag mest bara är kul. Sen så är det ju en debatt vad gäller zorron såklart då det är svårt att rädda, men jag har ju faktiskt också missat straffar så att helt omöjligt är det ju inte. Sen vad gäller målgesten så älskar jag den eftersom att den är så rätt ful och o-charmig, vilket gör att den ofta lyckas reta upp motståndarnas publik och spelare. Sen får vi se hur ofta den använts, jag har ju kört den sedan 15 års ålder, så någon gång kanske den byts ut, säger Carrington och skrattar.

Tittar vi mot kommande säsongs Allsvenska så har den börjat klarna allt mer. Strängnäs, Hovslätt och Visby missade i kvalet och blir kvar och ser till att spetsa till serien ytterligare.
– Det ska bli extremt roligt och jag tror att Allsvenskan kommer att vara en väldigt jämn och underhållande serie med mycket rubriker kring sig. Sen tror jag inte att det kommer att finnas jättetydliga topp respektive bottenlag utan i mina ögon så är det många som har chans att nå till SSL och det blir spännande att se vilka det blir.

Vad tror du kommer vara den största skillnaden, om du jämför SSL med Allsvenskan?
– Tempot kommer vara den största skillnaden garanterat, precis som när jag gick upp från division 1 till SSL där det var en extrem temposkillnad, så kommer det även att vara en skillnad att gå ner från SSL till allsvenskan. Sen kommer steget ner inte vara lika stort då det blir en allsvenska.

Vi önskar återigen Carrington varmt välkommen och ser fram emot att se honom i spel efter sommaren!