Riktlinje för försäljningsaktiviteter inom FBC Lerum

Att bedriva föreningsidrott är en fantastisk möjlighet för att utöva idrott till en subventionerad kostnad, där ideella resurser, föreningsbidrag och externa sponsorer hjälper till att hålla nere kostnaden. Men för att driva runt föreningslivet och särskilt en stor förening som FBC Lerum så behöver vi även extra hjälp av dig som medlem och eller anhörig.

Traditionellt säljer FBC Lerum bingokalendrar och bingolotter inför uppesittarkvällen, en enkel produkt att sälja. Utifrån lägesbilden i föreningen år från år är det vissa säsonger även behov för två försäljningsaktiviteter. Detta beslutas och informeras från styrelsen på årsbasis.

Vi har full förståelse för att man kan ha flera barn som ibland idrottar i flera föreningar, man säljer korvar, kryddor, kakor, strumpor mm. och vi maxar till slut ut våra kontaktytor att köpa återkommande. Men det här är föreningslivet, och om alternativet hade varit att vi skulle behöva betala vad det egentligen kostar att idrotta så är det bästa alternativet att alla stöttar med små insatser för att hjälpa till att bidra på de sätt vi kan.

· Kan man köpa sig fri från försäljningsaktivitet? Ja, från bingolotto kan man köpa sig fri genom att betala 500 kr. eller skaffa 2 st. nya stödmedlemmar a 200 kr. Med nya medlemmar menas medlemmar som sedan tidigare inte är med i föreningen. Finns behov av ytterligare en försäljning under året går det inte att köpa sig fri från den. Detta för att försäljningen görs utifrån ett behov av ökade intäkter och då behöver alla hjälpas åt.

· En annan vanlig fråga som kommer upp är huruvida en skadad spelare ska delta i försäljningsaktivitet eller ej. Återigen så är detta föreningsliv som grundar sig på ”tillsammans driver vi föreningen framåt stabil och hållbar”. Grundregeln är som i övriga café- sekretariat och hallvärdsfrågor – Är man med i laget, oavsett på plan eller på bänken så deltar man även i övrigt förekommande uppdrag. Alltså stöttar man sitt lag och föreningen i en försäljning ändå.

För säsongen 2023/2024 gäller följande:

· 2023 – November/december Försäljning av Bingolotter genom Folkspel (samma upplägg som tidigare)

o 10 bingolotter, 2 bingokalendrar per spelare

o Friköp 500 kr. alternativt 2 nya stödmedlemmar á 200 kr. st. Magnus T Carlsson kommer inom kort informera vidare!

· 2024 – mellan sportlov och påsklov Försäljning av parmesanost genom Lagshoppen.se

o Minimum 5 ostar per spelare

o Friköp – inte möjligt

Lycka till med er försäljning, och tack för er förståelse och ert deltagande!