Matchens profil: Robin Pagoldh inför Lindås

187

Efter två raka hemmamatcher, så väntar en av årets kortaste bortaresor för våra herrar nämligen den borta mot Lindås, som även är säsongens andra derbyt.

På sina två senaste matcher har laget tagit fyra poäng av sex möjliga mot bra motstånd och hade dessförinnan en stark insats även mot Warberg. En positiv trend på gång.
– Efter tappet mot Partille så blev det tungt mentalt för hela gruppen vilket speglade sig på resultaten därefter tyvärr. Vm uppehållet kom lägligt och efter det har vi tre bra insatser som jag tycker förtjänar något mer poäng, säger Robin Pagoldh.

I helgen blev det en poäng mot Lillån, där man över 60 minuter kanske var värda mer, men där en klart jämnare tredjeperiod gjorde att man delade på poängen.
– Jag tycker vi gör överlag en bra insats mot ett starkt Lillån, där tyvärr 10 lite sämre minuter i tredje straffar oss. Vi skapar tillräckligt för att vinna och det tycker jag vi ska ta med oss.

Laget har en träningsvecka i ryggen och är nu redo för helgens match.
– Mestadels som vanligt med mycket spel, Lindås spelar likt oss med 2-2-1 så inget nytt för oss att möta. Varit en bra vecka där speciellt torsdagens intensitet stack ut, vilket var kul att se!

Nu väntar Lindås på schemat, tankar kring det derbyt?
– Jag själv har aldrig upplevt derbyna mot Lindås som jätteheta, utan tycker att matcherna mot till exempel Warberg och Karlstad är roligare. Nu är det i och för sig ett nytt Lindås som jag hoppas bjuder upp till dans och verkligen visar att dem behöver tre poäng.

Tittar man till tabellen så har Lindås haft det tufft, men sist tog man en poäng mot Fagerhult och det finns en hög kapacitet.
– Tycker Lindås insatser varit värda fler poäng än dem tagit och att laget är bättre än vad tabellen visar. Dem har flera aviga spelare som vi haft problem med innan, en av seriens bästa målvakter samt nyligen signat Ojanemi. Så en lurig och tuff match blir det definitivt och vi måste bli bättre på att avgöra matcherna tidigare och att bli bättre på att stoppa blödningar när motståndarna får momentum.

Matchen spelas imorgon lördag i Salming Arena i Askim. Matchstart kl 14.00 – Kan du inte se matchen på plats så går den även att se på www.innebandy.tv