Seger i det tidiga toppmötet mot Backadalen

140
Stina Persson var kapten för dagen och blev matchvinnare med 1 mål och 1 assist. Foto: Per Johansson

Vårt damlag fortsätter att visa styrka och i söndagens toppmöte borta mot IBF Backadalen blev det seger och tre värdefulla poäng efter en jämn och målsnål tillställning 1-2.

Hemmalaget Backadalen inledde matchen starkt med högt presspel och intensitet. FBC Lerum höll emot, kämpade sig in i matchen och styrkeförhållandena började jämna ut sig. Båda lagen hade möjligheter att spräcka målnollan men två storspelande målvakter i Elsa Dittmer och Alva Lindqvist såg till att perioden slutade mållös.
– Spelmässigt startar vi lite hackigt men vi håller ihop lagdelarna defensivt och Alva agerar med pondus i målet. En bit in i perioden börjar passningsspelet sitta och då hotar vi Backadalen med fina kombinationer, kommenterar huvudtränare Mattias Flodén.

I början av period två tvingades Hanna Järdhage kliva av och FBC Lerum fortsatte matchen på fem backar och tre kedjor. Båda lagen skapade många lägen, främst via spelvändningar. Det var hemmalaget som drygt halvvägs in i perioden gjorde matchens första mål. Ett distansskott från Ella Kroon letade sig in bakom en skymd Alva Lindqvist. Tiden stod på 8.57. Trots målchanser åt båda håll blev det inga fler mål i den andra perioden och 1-0 till hemmalaget efter 40 minuter.
– En stark period av tjejerna. Vi spelar oss fram till flertalet målchanser och vinner skottstatistiken. I pausen pratade vi om att hålla oss lugna, spela metodiskt med boll och se till att vara organiserade, fortsätter Flodén.

I den tredje perioden var matchbilden fortfarande jämn. Men spelmässigt vägde det över till FBC Lerum varje gång anfallstrion Persson, Samuelsson och Westerberg var på planen. Fullt logiskt kom också kvitteringen genom lagkapten Stina Persson som hittade nätet med ett fint dragskott 9.41 spelat av perioden. Assisten stod Ella Westerberg för. Fyra minuter senare var det ombytta roller. Stina hittade Ella med ett instick i slottet och backhandslottet letade sig in i nättaket. Sista minuterna blev innehållsrika. Time out och spel sex mot fem för hemmalaget, frilägesförseelse från hemmalaget på FBC’s Emma Sandqvist och straff för FBC Lerum. Straffräddning av Backadalens målvakt och vidare spel sex mot fem, men gästande FBC Lerum höll undan och tog tre blytunga poäng.
– Vilken fantastisk laginsats av tjejerna. Vi drabbas av sjukdomar och skador och tvingas ändra om. Men den här spelargruppen har en grym kvalité och lagmoral och är fantastisk på att ställa om och ta en ny roll för lagets bästa. Det imponerar på mig! En härlig känsla att stå som vinnare i en tuff bortamatch som denna. Samtidigt vet alla att känslan är den ovända vid förlust. Jag tycker att Pontus och Felix har gjort ett jättebra jobb med Backadalen på den korta tid som varit. Spelmässigt syns det en tydlig utveckling så bara för tränarduon att fortsätta gnugga på, summerar Flodén.