Viktiga poäng efter segern borta mot Partille

247
Glada miner i FBC - Foto: Christoffer Sturesson

Efter en helgs uppehåll, så var det dags för derby. Någon dryg mil västerut begav sig vårt herrlag för att stöta på Partille. Glasklara förutsättningar, där vinst skulle ta laget ett stort kliv närmare en säkrad plats i allsvenskan nästkommande säsong.

Lerum kunde äga en del boll under inledningen, där Partille försökte dra ner på tempot. En ganska tillknäppt inledning där det allt eftersom öppnade upp sig något – sett till chanser hade Lerum ett litet övertag, där Partille dock kunde pricka ribban i ett friläge. När Lerum fick matchens första utvisning så kunde Philip Tapper kliva fram och se till att nollan fortsatt var intakt perioden ut.

Perioden två var inte gammal innan Joel Ekström gjorde 0-1. Partille kunde kvittera relativt omgående, men nästintill lika fort kom 1-2. En delikatess där Ekström servade Fredrik Bäckman som blev målskytt. Calle Björkdahl gjorde 1-3 när Ekström osjälviskt släppte bollen i ett fint centralt läge. Ekström skulle sedan noteras för sin fjärde poäng när Bäckman bjöd tillbaka och hittade Ekström i höga slott som inte gjorde några misstag. Samma formation fortsatte skapa lägen där Oskar Adler fick bekänna färg i Partilles mål när Lerum kunde gjorde både ett och två mål till.

I den tredje perioden så tvingades Partille allt högre upp i planen för att jaga. Matchen blev allt mer böljande och flertalet ganska opolerade sekvenser där en hel del felbeslut togs emellanåt. Lerum försökte spela stort och inte låta Partille få äga bollen särskilt mycket, där hemmalaget vaskade om och försökte skapa sig en väg in i matchen. Lättare blev det inte för hemmalaget när man fick sin första utvisning i matchen med drygt fem minuter kvar. Trots flertalet bra försök så fick Lerum se sig nollade i powerplay och istället kunde Partille därefter plocka målvakt. Med dryga minuten kvar så kom en reducering som betydde 2-4, när André Landin hittade en fin yta i höga slott. Joel Ekström såg dock till att punktera matchen med sitt 2-5 mål i tom bur, där Lerum även hann göra 2-6 i form av Fredrik Bäckman som blev matchens slutresultat.

Lerums Joel Ekström efter matchen
”Först och främst härligt med derbyvinst, en bra och solid insats med många bra intentioner. Det är väl egentligen två jämna perioder och en period där vi drar iväg lite vilket leder till tre otroligt sköna poäng! Kul med många från Lerum där också!”

Nästa onsdag väntar en ny veckomatch. Den matchen spelas på hemmaplan i Lerums Arena när man tar emot Fristad. Varmt välkomna då!