Stark vändning och grym laginsats mot IBF Örebro

609
De som hade köpt matchen på webb-tv fick nog en chock. Efter strul i matchstarten var ställningen 1–0 till Örebro redan när bilden dök upp och sekunder senare gjorde hemmalaget sitt andra mål. Det var ett Lerum i upplösningstillstånd vi såg under matchupptakten. Men trots fortsatt dominans i bollinnehav från Örebro så lyckades Lerum vända på steken och ta sina första poäng någonsin i allsvenskan.

Den tidiga avresan från Lerum kanske hade satt sina spår. FBC var hur som helst inte alls med när matchen började. Efter rivstarten från Örebro kämpade de rödtröjade sig tillbaka i matchen, men det tog nästan femton minuter innan Lerum skapade sin första heta målchans. Med tre minuter kvar av första smällde det till bakom Örebro-keepern, men tyvärr var det klangen från ribban vi hörde, och 2–0 stod sig in i första paus.
Det var en snabb match med få avblåsningar och bara en utvisning. Och ibland kändes det lite för snällt. Det är något som Örebro får ta på sig. De rullade boll i stora delar av matchen men satte inte in en ordentlig fart och press. I andra perioden reducerar vi turligt, när Oscar Eriksson Elfsberg skickar in en boll framför mål som tar på en fot och går in i mål. Nu blev Örebro ännu mer avvaktande i sitt spel och Lerum kunde kontrollera matchen. Kvitteringen kom med fyra minuter kvar av mittperioden och efter 13-2 i skott i andra var hemmalaget tvungna att hitta på något inför sista perioden.
De stuvade om i laget och gjorde ett snabbt mål. Men ännu en gång kom Lerum tillbaka genom ett riktigt viljemål från Mattias Lundberg och sedan stal Pontus Persson (arkivbild) en usel passning och satte 4–3 så att hemmapubliken satte kaffet i halsen. Men det var inte förrän nu som Örebro började gå högre upp i banan och återgick till sitt traditionella man–man-spel. Detta gav ett tydligt spelövertag, men trots detta och två och en halv minut i spel sex mot fem lyckades de inte få in en kvittering.
IBF Örebro-FBC Lerum 3–4 (2–0, 0–2, 1–2)

Första perioden
1–0 (01:38) Linus Dahlström (Andre Landin) 
2–0 (03.11) Markus Lindgjerdet (Marcus Ekengren) 
Andra perioden
2–1 (28.06) Oscar Eriksson Elfsberg (William Lindh)
2–2 (35.47) Tony Bromé (Pontus Persson)
Tredje perioden
3–2 (41.43) Filip Karlsson (Oskar Löwdahl)
3–3 (44.07) Mattias Lundberg (Victor Johansson)
4–3 (46.39) Pontus Persson u.a.

Skott: 20–23 (8–5, 2–13, 10–5)
Utvisningar: Örebro: ingen. FBCL: 1×2 min.
Domare: Peter Eriksson och Kari Karke

Pantertoppen 
3p Erik Regmer
2p William Lindh
1p Simon Bjerthin