Lelle tror på en fartfylld match i dag

441

Damerna spelar i Rydsberg eftermiddag mot Kärra IBK. Tränare Lelle Isaksson laddar genom att coacha vårt herrlag i division 4 tidigare på dagen och han är nöjd med förberedelserna i veckan.
– I tisdags hade vi en grym träning, en av årets bästa, tillsammans med Utvecklingslaget. Massor med fart och attityd. Tyvärr har några spelare dragits med sjukdomar i veckan, så vi har haft lite otur där. Som det ser ut just nu är det ändå bara målvakt Monica Nilsson som saknas, säger Lelle.

Är det några spelare som utvecklats speciellt bra på sistone?
Det är många som börjar se heta ut, inte minst våra målsprutor Sandra Hawerman och Elin Lundblad.

Tack vare några segrar och rätt resultat i andra matcher har FBC snabbt hämtat in avståndet till lag 3 i serien. Hur ser du på chanserna att nå kvalplatsen?
– Vi smyger med och lurar i vassen. Det är ju egentligen ett drömläge. Vi har respekt för alla motståndare, det är viktigt och dagens fight mot Kärra är ingen lek. Men jag tror på vinst som alltid och jag tror att vi tar en kvalplats till slut. Vi har en stor trupp och är väl förberedda fysiskt. Det kommer att fälla avgörandet.

Första mötet mot Kärra slutade med storseger 7–1. Kommer det gå lika lätt idag tror du?
– Kärra är duktiga och kom inte upp i nivå senast vi möttes. Det blir en tät och fartfylld match. Det gäller för oss att vara förberedda på Kärras irrationella spel.

– Vad kan du säga om dagens motståndare?
– Kärraspelarna springer mycket, är offensiva och därmed duktiga på den offensiva planhalvan. De är sämre på att försvara sig.

Hur vill du att matchen ska se ut idag?
– Vi vill äga boll, spela mycket runt Kärras kasse och ta massor med avslut. Då blir vi tränare nöjda!

Slutligen, hur tror du att dagens match slutar?
– Kedjan med Emma Kovacs, Annie Dristig och Emilia Johannesson såg riktigt vass ut i tisdags. De blir tungan på vågen och FBC vinner med 5-2.