Derby på hemmaplan på torsdag

61

På torsdag väntar tredjeplacerade Lindås för våra allsvenska herrar. Ett stjärnspäckat Lindås som i lördags mötte Malmö på hemmaplan och vann med 10–8 – inte utan problem.

Vårt egna lag fick på pälsen med hela 2–8 borta mot Göteborg men då rann det iväg de sista sju minuterna. En match som bevistades av en majoritet Lerumssupportrar som mötte upp i stora Lisebergshallen.

Men tränare Jonny Paridon var ändå nöjd med stora delar av matchen.
– Jag tycker att vi följer vår gameplan väldigt bra i 53 min. När de gör 4–2 och vi bestämmer oss för att gå upp och pressa ordentligt så gör vi det för dåligt. Göteborg är bäst i serien på att förvalta denna brist hos oss och gör det mycket bra. Att vi sedan släpper de sista fyra målen är för dåligt – brist på koncentration, säger Jonny.

Det blev ingen jätterolig match direkt eller vad säger du?
Håller med – definitivt ingen rolig match men vi hade faktiskt inte tänkt fokus på det heller. Vi får matchen dit vi vill i period de första två perioderna men sen så tappade vi kreativiteten i anfallsspelet.

Vad tar ni med er från matchen?
Vi går ner oss lite och nu måste killarna ha lärt sig vad som krävs. De härliga initiativ som togs mot Örebro såg vi  inte i samma grad. Vi är i närheten men tar det inte hela vägen.

Hur hanterar ni det i laget efter förlusterna?
– Jag tycker faktiskt vi har en konstruktiv dialog efter våra förluster för att rätta till de fel vi gör. Man kan kalla det en kontrollerad frustration – vilket killarna ska ha en eloge för.

Ni saknade William Lindh i lördags som varit stark senaste matcherna.
Ja, han hade en tenta som var prioriterad och detta ”drabbade” comebackande Oscar Eriksson-Elfsberg som fick ta en obekant position efter sin frånvaro.

Det ser oerhört tight ut i tabellen – vad är din analys av det?
Tabellen kommer att vara precis så jämn i slutet som den är nu. Inget lag kan förlita sig på några andra resultat utan måste ansvara för sitt eget spel. Jag tror att det kommer att krävas 27-28 poäng för nytt kontrakt. Finns ju inga poäng man kan räkna med åt något håll – egentligen endast Karlstad som tågar på.

Vad säger du nu om matchen mot Lindås på torsdag?
Ja, det är match där vi har revansch att utkräva återigen. Eller rättare sagt revansch på vår förstaperiod borta mot dem. I andra perioden och framåt gör vi en riktigt bra match. Lindås har ett grymt bra innebandylag med massor av stjärnor men det är en väldig stor skillnad på det Lerum som mötte Lindås i höstas och det som kommer att gå ut på plan på torsdag. Vi är helt enkelt ett annat lag i Rydsberg med det unika publikstöd som vi har i år. Nu är det dags att prestationen över 60 min ska ge de tre poäng som vi är värda.

Är alla kuranta i truppen?
Hela laget är hela och klara för spel förutom Andreas Franzén. Vi hoppas också att Anton Olofsson ska kunna genomföra matchen efter sin luriga skada.