Säker seger för damerna – men nu börjar allvaret

999

Damerna besegrade på söndagskvällen Walkesborg med 7–1 efter att ha dominerat matchen från start. Totalt sköt Lerum över 50 skott på mål, men en storspelande målvakt hos gästerna höll länge sitt lag kvar i matchen.

Efter 13–2 och 11–3 mot Guldheden och Pixbo gick FBC-tjejerna in med mycket gott självförtroende till matchen mot Walkesborg. Motståndarna i sin tur hade med sig den hemska 0–24 förlusten mot Partille. Du kan nog prata hur mycket som helst inför en sådan här match om att ”det finns inga lätta matcher” och ”in och gör jobbet till 100%”, det smyger sig ändå in en inställning hos favoritlaget, FBC i det här fallet, av ”det här ordnar sig – vi vinner”. Så blev också fallet, dock efter lite onödig spänning mitt i matchen, när Walkesborg kvitterade. FBC kunde ända vinna till slut med mycket säker marginal.

Nu hanterade tjejerna pressen snyggt ska vi konstatera. Att det inte rullade på så lätt i målprotokollet i de två första matcherna kan härledas till främst två saker; en storspelande keeper i det gästande laget samt obeslutsamhet i avslutningslägena hos hemmalaget. Det var ett massivt tryck mot bortalagets mål och ett Walkesborg som helt saknade anfallsspel. Försvarade sig gjorde man dock mycket skickligt och så var det då den för dagen fantastiska sista utposten som gjorde magnifika räddningar. Förutom målen i matchen, så räknades det in inte mindre än fjorton stycken mycket kvalificerade målchanser för FBC, dock saknades den riktiga skärpan i avsluten för dagen.

Det var mycket roligt att se formationen med Sanne Kärrman/Annie Dristig-Steffi Borg Nilsson som backpar och kedjan med Emma Kovacs-Alexandra Johannesson-Annie Dristig/Emma Lundblad. Inte minst Alex gick in och tog för sig i varenda närkamp och gjorde sin bästa match för säsongen, vilket också belönades med två kraftfulla mål. Kovacs blev välförtjänt utsedd till matchens lirare, gjorde också två mål, och drev tillsammans med Alex upp tempot i matchen.

I den tredje perioden lossnade det också för måltjuvarna Elin Lundblad och Sandra Hawerman, vilka kunde göra tre respektive två poäng. Walkesborg var tröttkörda i den sista perioden och det var bara keepern som höll siffrorna nere. FBC sköt hela 25 skott på mål under de sista 20 minuterna, 52 totalt, och segern var given.

I mål skötte sig Monica Nilsson mycket bra och tog hand om de få skott Walkesborg avlossade, endast ett insläppt och nio motade bollar gav en räddningsprocent på 90. Debuterade i division 2 gjorde Emma Lundblad med den äran, med en assist och många goda initiativ.

Segern innebär att FBC tar sig upp på en femteplats inför matchen mot serieettan Partille hemma i Rydsberg om en vecka. Höstens möte gjorde FBC en kanonmatch, föll med uddamålet, och det finns ingen anledning att tro på en sämre insats nu.

Det är starten på en intensiv månad då laget ska möta alla topplagen och där det krävs många segrar för att nå kvalspel.  En tuff, men också inspirerande, uppgift för vårt damlag som verkligen tagit sitt spel till en ny nivå på sistone.

[table “15D1” not found /]