Tigers Cup – en lyckad sportlovsturnering i Gråbo

1039

I samband med sportlovet har det varit färre matcher i hallarna än vanligt. Några som drog nytta av det var P02 Tigers som förra helgen ordnade en egen sportslovscup med åtta lag.

Förutom två egna lag deltog Ale IBF, Bergums IF, Kärra IBK, Lindås Waves, Mölndals IBF och Stenungsund 89ers. Matcherna spelades 2×15 minuter och man inledde med gruppspel under lördagen. Bägge Tigers-lagen placerade sig på andraplats och på söndagen var det dags för slutspel.

Det enda laget förlorade kvartsfinalen mot Stenungsund med uddamålet, medan det andra först slog Ale med 10–2 innan Lindås blev för starka i semifinalen. Cupen vanns av Mölndals IBF efter en imponerande 7–1-seger mot Lindås i finalen.

Cupen spelades i Hjällsnäshallen där läktaren (som fram tills nu varit stängd i väldigt många år) fylldes av föräldrar. Det blev ett väldigt lyckat arrangemang där Tigers också byggde på sin lagkassa.
– Det är bra att arrangera matcher här i Hjällsnäs eftersom vi då själva kan ordna caféförsäljning och lotterier och behålla hela överskottet i laget, säger cupgeneralen Martina Johansson.

– Vi engagerade hela föräldragruppen och ordnade en egen logotyp och fick hjälp med av en sponsor så att vi kunde skapa en resultatsida med liveuppdateringar. Besökarna var jättenöjda och vi hoppas kunna arrangera något liknande igen nästa år, avslutar Martina.