Herrarna reser till Värmland för att säkra det allsvenska kontraktet

382

Det blir en ny bortaresa för herrarna på lördag. Efter segern senast mot Fagerhult kan det allsvenska kontraktet säkras mot ett pressat Skoghall – om Malmö samtidigt tappar poäng.

När vi tar ett snack med tränare Jonny Paridon inleder vi med förra helgens seger i Habo som blev en succé på många sätt.
– Vi var väldigt taggade, det kändes redan på bussen upp. Vi hade bestämt oss på något sätt och det märktes ju i första perioden. Medstudsen som vi hade i första får sedan Fagerhult i andra. I tredje perioden spelar de den bättre innebandyn, men vi krigar hårdare. Det var en jävligt go trea och det blev en go resa hem, säger Jonny.

Och tur och otur jämnar ut sig?
– Ja, oturen vi haft tidigare har vänt över till vår fördel. Vi vänder och avgör i slutminuterna igen.

Senast fick Mattias ”Snickarn” Johansson och Daniel Dahl inte många byten, varför blev det så?
– Det handlar mycket om balansen i femmorna, inte så mycket om prestation för varje enskild position. Balansen blev bättre med Pajen och Bromé tillsammans istället för med Daniel. Snickarn har varit sjuk och är inte riktigt ikapp än.

Hur ser du på de tre sista omgångarna?
– Jag ser faktiskt bara en omgång framåt, så är det verkligen. Jag har fullt fokus på Skoghallsmatchen. Vi trivs med att vi har allt i egna händer och vi slipper vi att titta i tabellen.

Finns det några taktiska aspekter med tanke på målskillnaden som gör att du kan komma och coacha annorlunda.
– Nej, inte alls. Vi ska ha minst en poäng på lördag och vi kommer göra allt vi kan för att lyckas.

Om det blir seger så är väl kontraktet klart?
– Ja, i så fall. Jag kan faktiskt inte se att Malmö ska kunna slå Fagerhult.

FBC slog Skoghall knappt på hemmaplan och nu spelar de för sin existens. Det lutar väl åt att det bli en tuff kamp?
– De kommer absolut att kriga, det är deras sista chans. Frågan är om de kommer kunna hålla huvudena kalla. Jag tror det är denna detalj som kommer att avgöra matchen – de som spelar smartast vinner.

Hur är läget i truppen?
Vi fortfarande Tommie Lundgren som är skadad i tummen. Men Peter Runnestig är tillbaka och han och alla andra har gjort fyra riktigt bra träningar i veckan. Läget är skitbra och jag har en go känsla inför resan till Karlstad.

Matchen mellan Skoghall och FBC Lerum börjar på lördag klockan 14.00 i Hammarö Arena. Den sänds även live på nätet och kostar då 29 kr. Länk till sändningen > http://bit.ly/1Fz5HIa