Svängig match mot Surte – och ny förlust för damerna

519
Annie Dristig dundrade in 4–3 på ett frislag och var lagets bästa spelare.

Damerna har gjort det en bra avslutning på säsongen, men var aldrig nära målsättningen att vinna alla matcherna mot de fem första lagen i serien. Mot Surte blev det en ny hedersam förlust, även om det började allt annat än bra.

I den första perioden var det egentligen bara ett lag på banan och det var Surte. Hemmalaget vann så gott som alla dueller och andrabollar. Surte skapade åtskilligt med vassa målchanser, flera av dem från rena lägen i slottet eller i spelvändningar där hemmaspelarna kom i två-mot-en-lägen mot FBC:s mål. Lisa Thunell i mål svarade återigen för en stark insats och räddade över 30 skott i matchen. Med tanke på hur det såg ut får FBC-tjejerna vara nöjda med att bara ligga under med 2-0 efter den första perioden.

Det är ganska otroligt hur en match helt plötsligt kan ändra karaktär. Efter det att Surte efter knappa tre minuters spel av den andra perioden gjort 3-0, så var det Lerum som helt tog över taktpinnen.

En smått magisk vändning från underläge med tre bollar vändes till ledning med en inom loppet av sju minuter och åtta sekunder, så efter drygt femton minuters spel var det plötsligt Lerum uppe i ledningen. Emma Kovacs gjorde FBC:s första mål och Emma Lundblad det andra, båda efter distinkta skott. Sofie Hultin kvitterade i powerplay, efter att påpassligt ha tagit hand om en retur och Annie Dristig dundrade in ledningsbollen direkt i mål på ett frislag.

Det fanns dessutom bud på mer och vi minns både ett öppet mål och ett skott i stolpen, i samma anfall, strax efter Annies mål. Surte vaknade dock till liv i slutet av perioden och bet sig envist kvar i Lerums försvarszon i långa anfall, något som resulterade i att Surte först kunde kvittera och sedan åter gå upp i ledning.

I den tredje perioden försökte verkligen bortafavoriterna att både kriga på, utnyttja sin kvickhet och att komma i spelvändningar. Det blev ändå Surte som drygade ut ledningen efter lite mer än åtta minuters spel och knappt tre minuter senare kunde man dessutom pricka in 7-4. En förmåga som FBC visat upp i matcherna på slutet är att aldrig ge sig och så var det den här gången också.

Med knappa två minuter kvar gjorde Sandra Hawerman 7-5, vilket väckte nytt hopp. Lerum tog målvakten och lyfte bollar mot Surtekassen, men ett starkt hemmaförsvar kunde rensa undan och därmed skänka en viktig seger till sitt lag.

Pantertoppen
3p Annie
2p Sandra
1p Sara


Säsongens sista seriematch för damerna går mot Burås på söndag, med start kl 14:30 i Svingelns Sporthall.